Η πριγκίπισσα Σαρλίν και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό ταξίδεψαν στο Βατικανό για μια ιδιωτική συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο — και ενώ το μαύρο σύνολο της Σαρλίν ακολούθησε την παράδοση, έκανε αρκετούς να αναρωτιούνται γιατί η 44χρονη δεν φόρεσε λευκά, καθώς είναι μία από τις 7 γυναίκες που έχουν το προνόμιο αυτό.

Την Τετάρτη (20/7) το βασιλικό ζεύγος συναντήθηκε με τον αρχηγό της καθολικής εκκλησίας στην Αποστολική Βιβλιοθήκη. Κατά τη διάρκεια της 25λεπτης επίσκεψής τους, αντάλλαξαν δώρα: ο Πάπας Φραγκίσκος χάρισε στο ζευγάρι μια χάλκινη απεικόνιση ενός παιδιού που βοηθά ένα άλλο παιδί να σηκωθεί από το έδαφος με τις λέξεις «αγάπη» και «βοήθεια» χαραγμένες στις πλευρές των φιγούρων.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος, 64 ετών, χάρισε στον Πάπα ένα καλλιτεχνικό σκίτσο του παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, που βρίσκεται στο Βασιλικό Παλάτι του Μονακό.

Το vaticannews δημοσίευσε φωτογραφίες από τη συνάντησή τους.

Σαρλίν Μονακό Βατικανό
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος, ο Πάπας Φραγκίσκος και η Πριγκίπισσα Σαρλίν
Η πριγκίπισσα Σαρλίν, 44 ετών, φόρεσε για την περίσταση ένα μαύρο φόρεμα με λαιμόκοψη και ένα κολιέ ροζάριο μαζί με ένα μαύρο δαντελένιο πέπλο. Το σύνολο έμοιαζε με εκείνα που φορούσαν άλλες γνωστές γυναίκες κατά τις επισκέψεις τους με τον Πάπα, συμπεριλαμβανομένης της Πρώτης Κυρίας Δρ Τζιλ Μπάιντεν τον Οκτώβριο του 2021 και της πρώην Πρώτης Κυρίας Μελάνια Τραμπ τον Μάιο του 2017.

«Το προνόμιο του λευκού χρώματος» και οι 7 γυναίκες που επιτρέπεται να φορέσουν λευκά στο Βατικανό

Ωστόσο, στο παρελθόν, η πριγκίπισσα Σαρλίν επέλεξε να φορά λευκά ρούχα για τις συναντήσεις της με τον Πάπα. Στην πραγματικότητα, είναι μία από τις μόλις επτά γυναίκες που έχουν «το προνόμιο του λευκού χρώματος». Ονομάζεται “Le privilège du blanc” στα γαλλικά ή “il privilegio del biacno” στα ιταλικά, η ειδική παράδοση επεκτείνεται αποκλειστικά σε καθορισμένες καθολικές βασίλισσες και πριγκίπισσες και συνήθως προορίζεται για σημαντικά γεγονότα στο Βατικανό — όπως ιδιωτικά ακροατήρια, αγιοποιήσεις, αγιασμούς και ειδικές μάζες.

Η μικρή ομάδα γυναικών που έχει το προνόμιο του λευκού χρώματος περιλαμβάνει τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, τη βασίλισσα Πάολα του Βελγίου, τη Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Τερέζα του Λουξεμβούργου, τη Βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, τη Βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας, την Πριγκίπισσα Μαρίνα της Νάπολης και την Πριγκίπισσα Σαρλίν.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν φορούσε λευκά σε δύο προηγούμενες συναντήσεις στο Βατικανό: κατά τη διάρκεια ενός ακροατηρίου με τον Πάπα Βενέδικτο XVI το 2013 και με τον Πάπα Φραγκίσκο προηγουμένως το 2016.

Προηγούμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις 2022: Νέα παράταση για την υποβολή τους
Επόμενο άρθροΣυντριβή Antonov: To ΤΕΝΞ σαρώνει όλη την περιοχή για άσκαστα βλήματα – Νέες εικόνες