Συνεχίζεται ο καθαρισμός από τα πυρομαχικά στους Αντιφιλίππους όπου συνετρίβη ένα αεροσκάφος Antonov. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Στέργιο Κεχαγιά οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για αποδοθούν τα χωράφια στους αγρότες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ήταν ένα περιστατικό που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μας. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, ένα αεροπλάνο γεμάτο πυρομαχικά να πέσει στις παρυφές των δύο οικισμών του Δήμου Παγγαίου. Ευτυχώς, πέρα των 8 νεκρών του αεροπλάνου, δεν είχαμε άλλες συνέπειες στο έδαφος αφού θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο τραγικά τα αποτελέσματα.

Αυτήν τη στιγμή, όσον αφορά την συγκέντρωση και καταστροφή των πυρομαχικών, σχεδόν ολοκληρώνεται. Έχουν μείνει μόνο τα σημεία με τα συντρίμμια του αεροσκάφους και απαιτείται ιδιαίτερα σχολαστικός κι επιμελής έλεγχος. Τα παιδιά του στρατού διασχίζουν αυτόν το χώρο με τα διάσπαρτα υλικά βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Είναι αξιέπαινη η ευαισθησία και ο επαγγελματισμός τους. Προσέχουν να μην κάνουν ζημιά στις παραγωγές, εκεί υπάρχουν φυτείες ηλιόσπορα και καλαμπόκια. Ολοκληρώνουν σιγά- σιγά το έργο τους όσον αφορά τη συγκέντρωση των πυρομαχικών, μένει η απομάκρυνση των συντριμμιών, μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών έχει μεταφερθεί στο Πετροχώρι της Ξάνθης και συνεχίζονται οι έρευνες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα διότι παράλληλα γίνεται η διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος από του αρμόδιους της ΥΠΑ, έρευνες στις οποίες μετέχουν και οι Ουκρανοί αφού το αεροπλάνο και το πλήρωμα είναι της χώρας τους».

ΠΕΡΙ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑΣ

Συμπλήρωσε ότι «ο κόσμος δεν πρέπει να δίνει σημασία σε ό,τι γράφεται και ακούγεται για την τοξικότητα. Σαφέστατα δημιουργήθηκε και τοξικότητα αφού ένα σκάφος έχει λάστιχα, λάδια, ανθρακονήματα, πλαστικά, υγρά, πυρομαχικά. Όμως να μην τρομοκρατούμε τους κατοίκους και να στιγματίζουν αρνητικά την περιοχή, εν αναμονή των αποτελεσμάτων κυρίως από το Γενικό Χημείο του Κράτους με τα δείγματα που έχει πάρει. Γίνονται και παράλληλες μετρήσεις από το ΑΠΘ και τη δική μας Διεύθυνση Υγείας. Προς το παρόν τα αποτελέσματα είναι καθησυχαστικά αλλά ας περιμένουμε τα τελικά και να μην τρομοκρατούμαστε».

Προηγούμενο άρθροΟυρές χιλιομέτρων καθημερινά για τη Θάσο από το λιμάνι της Κεραμωτής
Επόμενο άρθροΘετικός στον κορωνοϊό ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης