Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην χθεσινή (23-3-2016) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν και η διοργάνωση του 5th Kavala Air Sea Show 2016» πουθα πραγματοποιηθεί στις 24 μέχρι και 27 Ιουνίου. Πρόκειται για μια διεθνής Αεροπορική Διοργάνωση (με πτητικές επιδείξεις, στατική αεροπορική έκθεση, παράλληλες δράσεις κ.λ.π) υποστηριζόμενη από Ναυτικές / Ιστιοπλοικές επιδείξεις στο Δήμο Καβάλας και συγκεκριμένα στον Κεντρικό Λιμένα Απόστολος Παύλος, στην παραλιακή ζώνη της πόλης, στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στον Αμυγδαλεώνα και στις περιοχές της Θάσου και του Νέστου. 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προσέλκυση επισκεπτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, δεδομένης της μοναδικότητας της διοργάνωσης σε όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και η προαγωγή του ενδιαφέροντος του κοινού – και κυρίως των νέων – για τον αεροπορικό και ναυτικό πολιτισμό. Είναι μια εκδήλωση που συμβάλλει στην συνέχιση της ενδυνάμωση της αναγνωρισιμότητας και της ελκυστικότητας της περιοχής ενώ και η ίδια η κοινωνία της Περιφέρειας ΑΜΘ την έχει αγκαλιάσει αφού και προάγει και προβάλει τουριστικά την περιοχή μας. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανωτέρω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 85.000,00 €, όπου η Περιφέρεια Α. Μ. Θ. θα καταβάλει το ποσό των 30.000€, ο Δήμος Καβάλας το ποσό των 50.000 €, και το Επιμελητήριο Καβάλας το ποσό των 5.000 €.

Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτυρία προσφύγων αυτήν την ώρα στο εκθεσιακό κέντρο
Επόμενο άρθροΜεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας, κυρίως τρόφιμα και υγειονομικό υλικό, παρέδωσε το πρωί ο δήμος Ξάνθης