Συνεδριάζει την Τετάρτη η Τουριστική Επιτροπή Προβολής Καβάλας. Ο πρόεδρός της κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης σημείωσε πως θα καταλήξουν στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2022. Ο ίδιος χθες ανέμενε να λάβει τις προτάσεις των φορέων για την τουριστική προβολή της Καβάλας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «συνεδριάζουμε για να καταλήξουμε στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής που θα εκπονήσουμε για το 2022. Περιμένω τις τελικές προτάσεις από όλους τους άλλους φορείς που συμμετέχουν, όπως το Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Καφεζυθοπωλών κλπ, ώστε να αποφασίσουμε από κοινού και να χαράξουμε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά και για τον τουρισμό λόγω της πανδημίας και θα είναι επίσης δύσκολο και το 2022. Το πρόγραμμα όπως το έχουμε συντάξει –δεν είναι το τελικό- λαμβάνει υπ’ όψιν όλους τους περιορισμούς και τα πιθανά σενάρια για το επόμενο έτος. Αισιοδοξούμε, όμως, ότι η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη, ο τουρισμός θα αρχίσει σιγά- σιγά να επανέρχεται στα επίπεδα προ του 2020 και βλέπουμε. Θα πηγαίνουμε πάλι βαδίζοντας μήνα με το μήνα, 15ήμερο με το 15ήμερο. Κάνουμε τους προγραμματισμούς μας αλλά πάντα είμαστε έτοιμοι για όποιες μεταβολές προκύψουν. Θα κινηθούμε ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προβάλλοντας το Δήμο Καβάλας για να προσελκύσουμε τους τουρίστες. Είναι ένα έμμεσο κέρδος για το Δήμο Καβάλας η έλευση τουριστών, με δεδομένο ότι ο τουρισμός που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, έχει πολλαπλά οφέλη».

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ

Πρόσθεσε ότι «η Καβάλα έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά περιορισμένες δυνατότητες διαμονής. Έχει συγκεκριμένο αριθμό κλινών. Είναι δεδομένο ότι ο κόσμος θα έρθει το καλοκαίρι όμως το ζητούμενο για μας θα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και να έρθουν τουρίστες σε εποχές που τα ξενοδοχεία είναι άδεια. Αυτό θέλει πάρα πολλή δουλειά, συνεργασία με όλους τους φορείς και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Προηγούμενο άρθροΕλληνικό Κτηματολόγιο: Πρόσβαση σε όλους στα ανοιχτά δεδομένα του Κτηματολογίου μέσω του data.ktimatologio.gr
Επόμενο άρθροΠροδιαγράφεται ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης