Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ενόψει του καλοκαιριού και της αντιπυρικής περιόδου. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε πως έκαναν μία αναδρομή στην περσυνή περίοδο και με την πυρκαγιά στην Θάσο που σβήστηκε άμεσα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όπως λέει και το ίδιο όνομα του Συντονιστικού Οργάνου, το βασικό χαρακτηριστικό είναι ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει στη 1 Μαΐου και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη. Θέλουμε να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και η πρόληψη για τις όποιες δασικές πυρκαγιές προκύψουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ήταν μια ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων, τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασικής Υπηρεσίας, ήταν άπαντες οι δήμοι του Νομού Καβάλας με εκπροσώπους. προέδρευσα εγώ, ήταν ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας κ. Σταύρος Κυβράκης και άλλοι πολλοί φορείς. Κάναμε μια αναδρομή στα περσινά γεγονότα, στις πυρκαγιές που είχαμε στην Καβάλα και τη Θάσο όπου είχαμε και το πιο σοβαρό περιστατικό. Ο περσινός απολογισμός κρίνεται θετικότατος. Η μεγάλη πυρκαγιά της Θάσου δεν πήρε διαστάσεις χάρη στη βοήθεια όλων και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Είχαμε επαναλαμβανόμενα περιστατικά και στα Κηπιά και σε διάφορα άλλα σημεία».

ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μας έχει αποσταλεί, το έχουμε εμπεδώσει όλοι και πάνω σ’ αυτό θα κινηθούμε. Από ‘κει και πέρα, τα όποια προβλήματα υπάρχουν στις Υπηρεσίες συζητήθηκαν κι αυτά. Το θετικό μήνυμα είναι ότι άπαντες δήλωσαν παρόντες και συμφωνήσαμε ότι υπάρχει μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει τα όποια φαινόμενα.

Ελπίζω να μην δούμε πυρκαγιές και στο νομό μας αλλά και στη χώρα. Όπως και να ‘χει, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το όποιο συμβάν όταν προκύψει. Είμαστε σε ετοιμότητα, κάτι που διαπιστώθηκε στη σύσκεψη. Κι είναι σημαντικό που υπάρχει καλή συνεννόηση μεταξύ των φορέων. Είναι το προαπαιτούμενο για ένα καλό αποτέλεσμα».

Προηγούμενο άρθροΜπάμπης Δράκος: Θα προσεγγίσουμε τον πολίτη με τον απαραίτητο σεβασμό
Επόμενο άρθροΔιακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια του Δήμου Παγγαίου