Πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου 2023 στην Καβάλα, συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Σωματείου Συνοριακών Αστυνομικών Νομού Καβάλας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Καβάλας κ. Παναγιωτόπουλο Νικόλαο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Προέδρος και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Χαρέλας Παναγιώτης και Μουστακίδης Ισαάκ αντίστοιχα.

Για τα θέματα που άπτονται του τοπικού ενδιαφέροντος, καταθέσαμε στον κ. Υπουργό και βουλευτή Καβάλας, την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας για την καθυστέρηση των διαδικασιών για την ενίσχυση με νέους συνοριακούς φύλακες της Υπηρεσίας Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, καθώς εδώ και δύο έτη που έχουν εξαγγελθεί σε Καβάλα και Ροδόπη, ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός. Μια εξαγγελία της Πολιτείας που στηρίχθηκε στην αναγκαιότητα και στις ελλείψεις της Υπηρεσίας μας που σήμερα είναι ακόμη πιο υπαρκτή για την περιοχή μας.

Επίσης συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν γενικότερα τον κλάδο μας, όπως το άδικο μισθολογικό καθεστώς της Γ’ κατηγορίας που θεσπίστηκε το2017 στην διαμόρφωση τότε των ειδικών μισθολογίων για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας και πρέπει να αναπροσαρμοστεί.

Τονίστηκε δε εκατέρωθεν, η εποικοδομητική σχέση συνεργασίας μας που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια με τον ίδιο τον Υπουργό, επιλύοντας σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν και είναι συναρμοδιότητάς του.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Πάντως έχει γίνει δουλειά στον Εμπορικό Σύλλογο και αυτό αναγνωρίζεται
Επόμενο άρθροΓυμνάσιο Κρηνίδων: Εκδήλωση συλλογικής μνήμης Τεμπών