Με τη γενική γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου 2024, στο δημαρχιακό μέγαρο, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία και του αντιδημάρχου Τουρισμού και Ανάπτυξης, Παναγιώτη Αγγελίδη.

Η συνάντηση είχε ως επίκεντρο την πορεία εκτέλεσης των έργων στη Δημοτική Καπναποθήκη και το Φρούριο Καβάλας, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ παράλληλα τέθηκαν και ζητήματα για τις προοπτικές ανάδειξης των πτυχών του Σύγχρονου Πολιτισμού, μέσω συγκεκριμένων πολιτιστικών δράσεων που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, όπως το Φεστιβάλ Φιλίππων και το Cosmopolis.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

O κ. Μουριάδης στο περιθώριο της συνάντησης εργασίας ανέφερε τα εξής: «Είναι χαρά μας να έχουμε σήμερα κοντά μας την κ. Δουνδουλάκη, καθώς ο Δήμος Καβάλας έχει εξαιρετική συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού σε θέματα που αφορούν τόσο στο Φρούριο, όσο και στο Πολιτιστικό Κέντρο και φυσικά με τη μεσολάβηση και τη χρηματοδότηση από το υπουργείο για το μεγάλο έργο της απεντόμωσης. Είμαι σίγουρος ότι μετά από την σημερινή επίσκεψη καθώς και την επαφή μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τον υφυπουργό Πολιτισμού, Χρίστο Δήμα, θα είμαστε σε θέση να συντονίσουμε όλα αυτά ζητήματα, αναφορικά με την πορεία υλοποίησης των έργων, για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα αποτελέσματα. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και γενικά πρέπει να δοθεί βάση στην επίσπευση των διαδικασιών προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. Με την κ. Δουνδουλάκη θα συζητήσουμε και μια ακόμα σειρά θεμάτων όπως τα Φεστιβάλ που υλοποιεί ο Δήμος».

Η κ. Δουνδουλάκη με τη σειρά της ανέφερε, ότι κατά τη διάρκεια των επαφών της το συγκεκριμένο διήμερο στην Καβάλα, όσο και κατά την εμπλοκή της το προηγούμενο διάστημα σε θέματα που αφορούσαν τα προς υλοποίηση πολιτιστικά έργα από πλευράς του Δήμου Καβάλας, διαπίστωσε ότι η πόλη διαθέτει ένα πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα τόσο στο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς, όσο και του σύγχρονου πολιτισμού. «Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και τους υπόλοιπους φορείς της Περιφέρειας προκειμένου να προωθούμε τα έργα πολιτισμού στην περιοχή. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το έργο της Δημοτικής Πινακοθήκης και μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε ότι συγκριτικά με τα έργα που πραγματοποιεί το υπουργείο Πολιτισμού μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και σε άλλες πινακοθήκες της χώρας, στην Δημοτική Πινακοθήκη της Καβάλας, έχουμε τον υψηλότερο προϋπολογισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν την ξενάγηση της κ. Δουνδουλάκη σε σημεία πολιτισμού της πόλης της Καβάλας, όπως το Φρούριο, το Πολιτιστικό Κέντρο και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, αυτό που τονίστηκε ήταν ότι και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες για την πορεία των έργων, με τον δήμαρχο Καβάλας να δηλώνει ότι ο δήμος Καβάλας θα συνεχίσει να στηρίζει με το ίδιο πάθος τον Πολιτισμό και την προαγωγή του με κάθε τρόπο. Άλλωστε η ιστορική αξία των πολιτιστικών σημείων στην περιοχή και η σημασία τους για τους δημότες και την πόλη, δεν επιτρέπουν τίποτα λιγότερο. Τα τελευταία χρόνια το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, συμπληρώνεται και με τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές παραστάσεις, καθώς και δράσεις και εκδηλώσεις, ανοιχτές στην τοπική κοινωνία.

Προηγούμενο άρθροΒουλή: Δείτε live τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Άρχισε η τριήμερη μάχη κυβέρνησης – αντιπολίτευσης
Επόμενο άρθροΒουλή: Δεύτερη ημέρα «μάχης» για την τραγωδία στα Τέμπη – Συνεχίζεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας