Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει την επόμενη εβδομάδα στην Λευκωσία ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη αναμένονται να βρεθούν οι τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Επί τάπητος στη συνάντηση των δύο αντρών θα τεθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η Ενέργεια και το Μεταναστευτικό.

Η συνάντηση των δυο ηγετών θα πραγματοποιηθεί – σύμφωνα με ενημέρωση από την Κύπρο – την Παρασκευή, 17 Ιουνίου, στις 11:00 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στα θέματα που θα πρωταγωνιστήσουν στη συνάντηση των δύο ανδρών θα είναι η τουρκική προκλητικότητα, όπως εξελίσσεται, κυρίως αυτή την περίοδο, στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, αλλά και γενικότερα η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο έναντι της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, όπως επίσης οι αναθεωρητικές θέσεις που εξακολουθεί να προβάλλει η Τουρκία για το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού.

Αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται ακόμα το Μεταναστευτικό, ενεργειακά ζητήματα, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που πάντοτε καθοδηγούσαν τις κοινές πολιτικές που ακολουθούν Κύπρος και Ελλάδα και που έχουν καθιερώσει τις δύο χώρες ως πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

Προηγούμενο άρθροΟδικό δίκτυο για κλάματα στην Ξάνθη – 114 κλήσεις στην Πυροσβεστική ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΟ Δήμαρχος Παγγαίου πορεύεται με τους νέους