Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, στις εργασίες της Τετραμερούς Συναντήσεως των Υπουργών Άμυνας Ελλάδος, Κύπρου, Γαλλίας, Ιταλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Εξωτερικών Υποθέσεων-Άμυνας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ύστερα από πρωτοβουλία του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιάν Λεκορνύ (Sebastien Lécornu).
Παρόντες ήταν επίσης ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας κ. Γκουίντο Κροσέτο (Guido Crosetto).
Στη διάρκεια της Τετραμερούς παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της προσφάτως διεξαχθήσης αεροναυτικής ασκήσεως (EUNOMIA 3-22) και συζητήθηκε η δυνατότητα να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών.
Τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας για αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με αύξηση των συνεκπαιδεύσεων και ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών.
Επισημάνθηκε η ανάγκη σεβασμού το Διεθνούς Δικαίου, καθώς και της συμβάσεως των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS).

Προηγούμενο άρθροΟικονόμου για Θεανώ Φωτίου: Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι
Επόμενο άρθροΣημαντική διάκριση πέτυχε η μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Ζωή – Θωμαή Μπάρμπα