Έργα εκβάθυνσης θα υλοποιήσει ο Δήμος Θάσου στο Λιμάνι του Λιμένα καθώς λόγω του ρέματος που εκβάλει στο λιμάνι υπάρχει πρόβλημα με τις φερτές ύλες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ έχουν υποβάλει στο Υπουργείο Ναυτιλίας το σχέδιό τους για την κατασκευή ενός μεγάλου λιμανιού για να υποδέχεται ακόμη και κρουαζιερόπλοια.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ δήλωσε ότι «αυτός είναι ένας διαρκής αγώνας με τη φύση. Βεβαίως η φύση δεν μας φταίει, εμείς φτιάξαμε είσοδο μαρίνας εκεί που εκβάλει ένας κεντρικός χείμαρρος, με αποτέλεσμα να χρειάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα αποκατάσταση βαθών. Πριν από 10 χρόνια περίπου είχε κολλήσει ένα φέρρυ μπόουτ καθώς προσπαθούσε να προσεγγίσει. Είναι, λοιπόν, ένας αγώνας με ένα φυσικό φαινόμενο όπως η μεταφορά φερτών υλών. Φροντίζουμε να υπάρχει ασφάλεια στη χερσαία λιμενική ζώνη του νησιού για να μπορούν να ταξιδεύουν τα πλοία μας. Βεβαίως, όλα αυτά θα λυθούν ολοκληρώνοντας το master plan του νέου λιμανιού όπως έχουμε πει και στο παρελθόν. Βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο και υπάρχει και η θετική προσέγγιση κι από το υπουργείο Ναυτιλίας. Μάλιστα, έχουμε πληροφορηθεί ότι στο εγγύς μέλλον, ίσως και το Φεβρουάριο, να επισκεφθεί το νησί ο Υπουργός Ναυτιλίας και ο Γενικός Γραμματέας. Είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε ακόμη μία φορά κάτι που είχαμε κάνει και όταν ήταν υπουργός Ναυτιλίας ο κ. Κουρουπλής. Είχαμε υποβάλλει τότε την πρόθεσή μας να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του μεγάλου λιμανιού του νησιού που θα είναι ένα έργο εξαιρετικό για την ανάπτυξη, την οικονομία. Να μπορούν να προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια και μεγάλα πλοία ανοιχτής θάλασσας. Να συνδεθεί όχι μόνο με την Καβάλα αλλά και με τη νησιωτική χώρα. Αυτά είναι τα καλά νέα. Η αποκατάσταση βαθών είναι ένα καθήκον που υπηρετούμε και είναι μέσα στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Για το θέμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ανέφερε, επί της ευκαιρίας, ότι «το 2011 έγινα δήμαρχος. Στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο έκτο θέμα της ημερησίας διάταξης ήταν να πάρουμε το Λιμενικό Ταμείο που ήταν παλαιού τύπου τότε, που ακόμη και το προεδρείο ενεχόταν όχι από εμάς, και να γίνει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ήμασταν ένας από τους επτά δήμους της Ελλάδας που το κατορθώσαμε αυτό τότε. Το λέω με ευχαρίστηση και υπερηφάνεια. Είναι μια κατάκτηση. Είναι ένα εύρωστο ταμείο που δεν φεύγει ούτε ένα ευρώ εκτός νησιού».

Προηγούμενο άρθρο«Μικρότητες» χαρακτήρισε την κριτική που δέχθηκε η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου
Επόμενο άρθροΑνατροπή! Δεν παραιτείται ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος – Τι του ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής!