Η πρόσφατη αναφορά του πρωθυπουργού «προτιμώ έναν υπουργό να βρίσκεται στο πεδίο της μάχης, παρά έναν εξαφανισμένο από το μέτωπο» μπορεί να έγινε με αφορμή τις πυρκαγιές, σε ερώτηση για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ωστόσο η επίμαχη φράση είχε αποδέκτες αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και βουλευτές της «γαλάζιας» παράταξης.

Διότι, όπως έχουμε ξαναγράψει, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεκάθαρη εικόνα ποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βάζουν πλάτη στα δύσκολα και ποια είναι αυτά που δεν τους καίγεται καρφί ακόμη και όταν καίγεται ο τόπος.

Είναι προφανές πως, αν κάποιοι βουλευτές διατηρούν φιλοδοξίες για να γίνουν υπουργοί ή υφυπουργοί την κρίσιμη ώρα του ανασχηματισμού, καλό θα είναι να αναρωτηθούν τι έκαναν στον πόλεμο.

Ανέβαζαν selfies από διακοπές ή στήριζαν επικοινωνιακά τη μάχη που έδινε ο κρατικός μηχανισμός υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης;

Όλα αυτά και πολλά ακόμη «συνυπολογίζονται». Επιτελικό κράτος ή επιτελικό κυβερνείο δεν σημαίνει πως θα τρέχουν δέκα από το πρωί μέχρι το βράδυ σαν τον Βέγγο και όλοι οι υπόλοιποι θα «κρύβονται» ή θα είναι απόντες.

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια δήλωση του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Κώστα Βακιρτζή, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τον Δημήτρη Μπακοχρήστο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Επόμενο άρθροAφγανιστάν: Έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Οι πρώτες εικόνες