Σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Παγγαίου στο Δημαρχείο Παγγαίου, με τον κ. Πλακιωτάκη, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και την κ. Ζαχαράκη, υφυπουργό Τουρισμού, για θέματα του Δήμου.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι Βουλευτές Καβάλας κ. Λαζαρίδης και κ. Πασχαλίδης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας, ο Βουλευτής Σερρών κ. Λεονταρίδης, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργών, καθώς και τα στελέχη της ΝΟΔΕ, ο κ. Δράκος και η κ. Στέλλα Παπαδοπούλου.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, έθεσε τα ζητήματα αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων όπως η αναβάθμιση του Λιμανιού της Ν. Περάμου ώστε να δέχεται και τουριστικά σκάφη, καθώς και της Ν. Ηρακλείτσας (όπως και του αλιευτικού καταφυγίου Κάριανης, αν και αρμοδιότητας του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης) και της γενικότερης αξιοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων. Επίσης, συζητήσαμε το σοβαρό θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης και του κόστους αυτής.

Αναφορικά με την Τουριστική Ανάπτυξη, έθεσε τα θέματα αξιοποίησης των δράσεων του Υπ. Τουρισμού, αλλά και θεματικού τουρισμού όπως αγροτουρισμού, οινοτουρισμού, οικοτουρισμού, θρησκευτικού, αλιευτικού, περιπατητικού, ορειβατικού, αναρριχητικού και εκπαιδευτικού τουρισμού, κ.α. και τα θέματα προστασίας των ακτών και ανάδειξής της βιοποικιλότητας, με αειφορική προσέγγιση αξιοποίησης των προστατευόμενων περιοχών.

Επίσης τέθηκε και το θέμα της καλύτερης ανάδειξης της περιοχής και της ανάπτυξης ειδικών θεματικών εργαστηρίων για τον τουρισμό.
Οι δύο Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα ανταποκριθούν στα ώριμα αιτήματα αρμοδιότητας τους και θα στηρίξουν την προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης του Δήμου Παγγαίου, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων.
Ευχαρίστησα τους δύο Υπουργούς και τους παρεβρισκόμενους και τους κάλεσα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας 2023 που θα γίνει στη Ν. Ηρακλείτσα Παγγαίου.

Προηγούμενο άρθροΣτη Καβάλα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
Επόμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Καβάλας με επιχειρηματικούς φορείς του τουρισμού, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού