Στο Ειρηνοδικείο Δράμας εκδικάστηκαν την Πέμπτη (27/4) τα ασφαλιστικά μέτρα που αφορούν στη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους Δήμους Καβάλας και Δοξάτου. Η υπόθεση πήρε τελικά αναβολή για τις 25 Μαΐου.

Για το θέμα δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι ”Θα πάμε στις 25 Μαΐου καλύτερα προετοιμασμένες και οι δυο πλευρές. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τη δική μας πλευρά και δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα”.

ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΒΟΪΡΑΝΗΣ

”Είπαμε εκατοντάδες φορές ότι η υγεία των πολιτών είναι πάνω απ’ όλα. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, ώστε να δώσουμε νερό στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης, όπως παίρνει και ο υπόλοιπος Δήμος Καβάλας. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε να ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση της πρότασης για τα 8 εκ. ευρώ, 4 εκ. να δοθούν από το ΥΜΕΠΕΡΑ και 4 ακόμη από τον ΤΑΡ, όπως έχει συμφωνηθεί από την προηγούμενη διοίκηση. Οπότε προχωράμε σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, δεν λοξοδρομούμε σε τίποτα και θεωρώ ότι στο τέλος θα το πετύχουμε κι όλας”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρόνης.

ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Όσον αφορά το εμβληματικό έργο της πόλης της Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είπε ότι ”προχωρά κανονικά. Αυτή τη στιγμή γίνονται δίκτυα στην περιοχή του Περιγιαλίου, επειδή η Τεχνική Υπηρεσία έχει ξεκινήσει να κάνει διανοίξεις στην περιοχή και ταυτόχρονα γίνονται συνδέσεις στα νέα δίκτυα από την ίδια εταιρεία. Βρισκόμαστε στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου και 13ης Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσουν στην περιοχή προς τα πάνω. Έχει ολοκληρωθεί κατά 90% η σύνδεση στο νέο δίκτυο όσον αφορά την περιοχή του Βύρωνα. Περιμένουμε ένα δεύτερο συνεργείο για να συνεχίσει στην περιοχή και να πάμε στη Νεάπολη για τα δευτερεύοντα δίκτυα. Είναι επίσης σε τελική φάση ολοκλήρωσης το έργο της τηλεμετρίας – τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και έλεγχου διαρροών, ενώ απομένει να γίνει ένα έργο στο Παληό για να ρυθμίζεται η πίεση στα χαμηλά του οικισμού”.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ

Παράλληλα, ο κ. Χρόνης δήλωσε ότι ”βγήκαν τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για το 2021 και το 2022. Εξοικονομήσαμε σε μια χρονιά 2 εκ. κιλοβατώρες, από τα 14,5 εκ. που ξοδέψαμε 2021, το 2022 ξοδέψαμε 12,5 εκ. κιλοβατώρες. Αυτό οφείλεται στις πολλές διαρροές που έχουν πιάσει τα συνεργεία μας κυρίως στις αλλαγές δικτύων που κάναμε, οπότε καταργούμε τμήματα παλιών δικτύων και τίθενται σε λειτουργία τα νέα και φυσικά στο Α5 κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων της πόλης αντικαταστάθηκε πλήρως όλος ο εξοπλισμός και μπήκαν αντλίες λιγότερο ενεργοβόρες κάτι που θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης. Έχουμε πάρει ήδη 6 εκ. ευρώ για αυτό. Στις 15 Μάη είναι καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών για το βιολογικό του Δάτου με 7.4 εκ. ευρώ και την Πέμπτη (27/4) πήραμε μια απόφαση για να δώσουμε παράταση στο θέμα της διαχείρισης της λυματολάσπης που τη διαχειριζόμαστε με τον Δήμο Παγγαίου. Γενικά έχουμε υποβάλει κι άλλες προτάσεις για έργα και περιμένουμε την αξιολόγησή τους. Περιμένουμε να ενταχθεί το εξωτερικό δίκτυο του Παληού, την αντικατάσταση όλου του δικτύου ύδρευσης των Κρηνίδων και να βγει πρόσκληση για το δίκτυο Πολυστύλου – Δάτου – Μικροχωρίου”.

Προηγούμενο άρθροΗ εορτή του Άη Θανάση του “μαγιάτικου” στην Δρυμούσα στο Δήμο Νέστου
Επόμενο άρθροΜαίρη Χατζηκωνσταντίνου: Πρωτομαγιά με φίλους στο Δασύλλιο του Πρίνου Θάσου