Στις 2 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα Δικαστήρια και από τις 13 θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση

Αλλαγές λόγω κορωνοϊού προβλέπονται στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος σε δηλώσεις του έδωσε τις σχετικές λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα δικαστήρια ξεκινάν τη λειτουργία τους στις 2 Σεπτεμβρίου με ποινικές υποθέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες από 13 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η πλήρης λειτουργία τους χωρίς περιορισμό από αυτούς που ίσχυαν μέχρι τώρα. Θα ληφθούν μέτρα και για την είσοδο στο Δικαστικό Μέγαρο, θα έχουμε δηλαδή θέματα με εμβολιασμούς, με τεστ κ.α. Θα υπάρχει δηλαδή, έλεγχος στην είσοδο. Φέτος ξεκινάμε νωρίτερα με πιο φορτωμένες δικασίμους και αυτό συμβαίνει λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στις 31 του μήνα έχει συγκληθεί η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων. Θα γίνει με τηλεδιάσκεψη για θέματα που αφορούν τον κλάδο και τη δικαιοσύνη γενικότερα. Θα ειπωθούν πολλά και σίγουρα μεταξύ αυτών και για τη λειτουργία των δικαστηρίων, αλλά και για κάποιες τροποποίησεις που σχεδιάζονται από το υπουργείο για τον ποινικό κώδικα, τον κώδικα δικονομίας κλπ».

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών είπε ότι «η επίσκεψη του κόσμου δεν είχε σταματήσει ούτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παρά τη διακοπή των δικάσιμων. Από 2 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα δικαστήρια κι από τις 13 απελευθερώνονται όλες οι διαδικασίες. Όλα θα γίνονται κανονικά, όπως παλιότερα. Τα μέτρα προφύλαξης φυσικά θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Υπάρχουν συνάδελφοι δικηγόροι που παραμένουν μη εμβολιασμένοι για διάφορους λόγους. Για ποσοστό δεν μπορώ να πω κάτι, είναι δύσκολο να γίνει αυτό».

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ

Για το Ειρηνοδικείο της Θάσου είπε ότι «περιμένουμε στις 30 του μήνα να επιστρέψει η υπάλληλος της ΕΤΑΔ από την άδεια για προχωρήσει η υπόθεση έστω και αργά. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση. Έχει καθυστερήσει όλη η διαδικασία. Είμαστε πάντως στην τελική φάση για να παρθεί η απόφαση σύναψης του μισθωτηρίου».

Hot this week

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «ΕΣΤΙΑ» γιόρτασαν τα 50 χρόνια λειτουργίας τους με ημερίδα για την αξιοπιστία των πιστοποιητικών αγγλικής γλώσσας

Τα ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ «ΕΣΤΙΑ»πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα, την Κυριακή...

Στην Αυστραλία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Στην Αυστραλία βρίσκεται από τις 12 έως τις 16...

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας ΑΜΘ στις Βρυξέλλες

Το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...

Topics

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας ΑΜΘ στις Βρυξέλλες

Το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...

Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 174 κιλά κάνναβης στην Καβάλα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από -89- κιλά ακατέργαστης κάνναβης,...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες