Μετά τη διαδήλωση των αγροτών στην Κομοτηνή αναμένουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου κ. Σάββα Αργυράκη αναμένουν την συνάντηση τους με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη.

Όπως τόνισε αρχικά “Κάναμε στην Κομοτηνή μια πετυχημένη διαδήλωση και όλοι μαζί περιμένουμε πια να δούμε πότε θα έρθει ο υπουργός…Περιμένουμε να έρθει ο κ Αυγενάκης στην Κομοτηνή, έτσι όπως του είχαμε αιτηθεί, ώστε παρουσία και του Περιφερειάρχη να απαντήσει στα προβλήματα μας.

Βλέπουμε ότι υπάρχει μια κινητοποίηση σε όλη την χώρα και εμείς δεν μένουμε πίσω. Έχουμε κάνει ενημερώσεις, έχουμε κινητοποιηθεί και ήδη είμαστε σε περίοδο κινητοποιήσεων οπότε θα κλιμακώσουμε και εμείς τις ενέργειες μας και τις κινητοποιήσεις μας, αν αυτό βέβαια χρειασθεί, αν δεν έρθει ο υπουργός ή αν έρθει και δεν δεχθούμε τις απαντήσεις που περιμένουμε στα αιτήματα μας».

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Και πρόσθεσε πως «Το κόστος παραγωγής, με το πολύ ακριβό πετρέλαιο, μας απασχολεί πολ. Γι αυτό και θέλουμε έκπτωση στη μάνικα και όχι επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης μετά από έναν χρόνο. Σαφώς και θέλουμε να υπάρχει μια αγροτική κιλοβατώρα ώστε να αρδεύουμε τα χωράφια μας και να έχουμε ρεύμα στους στάβλους και στις αποθήκες και στους ψυκτικούς χώρους και θαλάμους, ενώ υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που έχει ξεσηκώσει και όλη την Ευρώπη.

Από την άλλη έχουμε και άλλα ανοικτά μέτωπα , όπως η έλλειψη εργατών γης και η θέσπιση τέτοιων ρυθμίσεων ώστε να έρθουν με πιο εύκολο τρόπο και να δουλέψουν στα χωράφια μας, μια και έχουμε καλλιέργειες και θα τις χάσουμε λόγω μη ύπαρξης εργατικών χεριών. Επίσης είναι και ο ΕΛΓΑ που θέλουμε να εκσυγχρονισθεί και να συμβαδίζει επιτέλους με τα νέα δεδομένα των καλλιεργειών».

Προηγούμενο άρθροΗ Θάσος ανάμεσα στους 20 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς το 2024
Επόμενο άρθροΠαραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Συμβολικές διαμαρτυρίες και διαβουλεύσεις ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό