Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες, χωρίς, ωστόσο, να κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τρίτη. Όπως λένε, απ’ αυτή την συνάντηση θα κριθεί η περαιτέρω στάση τους.

Σε 8ωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής και στα δύο ρεύματα, προχώρησαν οι αγρότες, στα Νέα Μουδανιά.

Από τις 12 το μεσημέρι, αγρότες και μελισσοκόμοι, με τρακτέρ και φορτηγά, απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στο ύψος των Νέων Μουδανιών.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούσαν συμβολικούς αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών και είναι η πρώτη φορά σήμερα που πραγματοποιήθηκε πολύωρος αποκλεισμός, διάρκειας οκτώ ωρών, ενώ όπως είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Φιλοκλής Γκοτζιάς, από το μπλόκο της Χαλκιδικής, τις επόμενες ώρες θα αποφασίσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό την προσεχή Τρίτη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού διεξαγόταν από παράπλευρες οδούς.

Δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση της 15μελούς επιτροπής των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό πιέζουν για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ζητούν αποζημιώσεις και επιδοτήσεις για την ακαρπία της ελιάς. Σε μια συμβολική κίνηση μοίρασαν βαζάκια με ελιές στους οδηγούς. Αγρότες της Θεσσαλονίκης αναφέρουν πως αύριο Δευτέρα (12/2) θα μπουν με τα τρακτέρ στον Πολύγυρο.

Σε αναμονή οι αγρότες της Καστοριάς

Σε αναμονή αλλά και σε εγρήγορση παραμένουν οι αγρότες της Καστοριάς, με παραταγμένα τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου, μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των συναδέλφων τους με τον πρωθυπουργό.

«Ευελπιστούμε ότι θα αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας μέσα από ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βγει από την σύσκεψη που θα έχουν οι εκπρόσωποί μας την Τρίτη με τον πρωθυπουργό», σημειώνει ο Μάνος Θωμάς, μέλος συντονιστικής επιτροπής αγροτών Καστοριάς, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν και δυστυχώς ήρθε μια θεομηνία Daniel για να φέρει στην επιφάνεια παθογένειες τόσων ετών» αναφέρει ο Κώστας Μητροδήμος, μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Πλατυκάμπου.

Διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Έριξαν άχυρα και κοπριά

Παρά την συνεχή βροχόπτωση, αγρότες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (11/2) έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία, ρίχνοντας μπάλες με άχυρα και κοπριά.

Οι αγρότες της περιοχής στήνουν επιπλέον «μπλόκο» με τα 40 περίπου τρακτέρ τους στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ) Κοζάνης, κάνοντας λόγο για αδιαφορία της κυβέρνησης αναφορικά με τα αιτήματά τους.

Προηγούμενο άρθρο“Στις επάλξεις και έτοιμοι για όλα” δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου Σάββας Αργυράκης
Επόμενο άρθροΚατέβηκαν στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης τα τρακτέρ του Έβρου