Τις εκδηλώσεις της ελληνικής Ομογένειας της Γερμανίας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 παρακολούθησε η Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη. Η κυρία Δεληκάρη, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων παρέστη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου παρέστη σε εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στους Γερμανούς Φιλέλληνες, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Schloß Ehrenfels, με οικοδέσποινα τη βαρώνη Nicoletta von Saint-André – Ehrenfels, απόγονο του Φιλέλληνα Karl Friedrich Leberecht Graf von Normann-Ehrenfels, σημαίνουσας μορφής του Φιλελληνισμού, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα το 1822 και πέθανε συνεπεία των τραυμάτων που αποκόμισε κατά τη μάχη του Πέτα τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Στην ίδια δεξίωση παρέστησαν και απόγονοι Ελλήνων Αγωνιστών του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, όπως του Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά), του Ανδρέα Ζαΐμη κ.α..

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου η κυρία Δεληκάρη παρακολούθησε, με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και περηφάνεια, τη μεγαλειώδη παρέλαση των ομογενειακών σχολείων και συλλόγων, στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.500 μαθητές και μέλη πολιτιστικών συλλόγων, ενώ το κοινό ξεπερνούσε τους 15.000. Στην παρέλαση συμμετείχε και άγημα της Προεδρικής Φρουράς, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνεται παρέλαση στη Στουτγκάρδη, κι η μαζική συμμετοχή δείχνει πως ο θεσμός αυτός καθιερώνεται και θα αποτελεί φάρο μνήμης για τον Ελληνισμό της Γερμανίας. Την παρέλαση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Πρέσβειρα της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κα. Μάρα Μαρινάκη, η νέα Γενική Πρόξενός μας στη Στουτγκάρδη κα. Μαρία Κεχρή και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης. Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου η κυρία Δεληκάρη παρέστη στη Δοξολογία και αργότερα σε εκδήλωση προς τιμήν της Προεδρικής Φρουράς στο Eßlingen am Neckar.

Η κυρία Δεληκάρη συνεχάρη το ΔΣ της Ομογένειας στη Γερμανία και τον Πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Καχριμανίδη για την άψογη διοργάνωση, η οποία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα εκ μέρους των Ελλήνων της χώρας, πως παραμένουν πάντοτε με τη φλόγα και την αγάπη για την Πατρίδα στην καρδιά τους άσβεστες και αμείωτες, ευελπιστώντας να συνεχιστούν και να ευοδωθούν οι προσπάθειές τους και στο μέλλον. Η ίδια, θα παραμείνει αρωγός, συνδράμοντας όποτε της ζητηθεί, τόσο στις Ομογενειακές οργανώσεις της Γερμανίας, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, όπου χτυπάει η καρδιά του Ελληνισμού.

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης στην περιοχή της Νεάπολης
Επόμενο άρθροO Κασσελάκης διαγράφει Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη