Με λαμπρότητα υποδέχτηκε η πόλη της Καβάλας την Ολυμπιακή φλόγα, τιμώντας το σύμβολο της Ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας και της συναδέλφωσης των λαών. Οι λαμπαδηδρόμοι μας μετέφεραν με ιδιαίτερη υπερηφάνεια τη φλόγα, ενώ πλήθος κόσμος τους υποδέχθηκε με θερμά χειροκροτήματα. 


Όπως είπε και η Δήμαρχος Καβάλας μεταξύ άλλων κατά το σύντομο χαιρετισμό της, “Η Φλόγα των αγώνων, έφτασε στο μεγάλο σταυροδρόμι της ιστορίας. Στον τόπο αυτό που με τη μάχη των Φιλίππων, το 42 π.Χ., άλλαξε η ροή της παγκόσμιας ιστορίας. Στον τόπο, όπου με την έλευση του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, το 49 μ.Χ. και την ίδρυση της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας στην Ευρώπη, άλλαξε ο παγκόσμιος θρησκευτικός χάρτης.


Ας ευχηθούμε, σήμερα εδώ από την Καβάλα, το μεγάλο γεγονός της έλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας, να σηματοδοτήσει την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών, να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους ισχυρούς της γης .


Μία υπόμνηση, ότι αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, γέννησε τα πιο υψηλά ιδανικά, τις πιο μεγάλες αξίες της ανθρωπότητας, την Δημοκρατία, τον Ολυμπισμό .

Είναι μία θύμηση προς όλους, ότι αυτός ο τόπος, παρά τις δυσκολίες, αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το παρόν και ατενίζει με ελπίδα το μέλλον”.

Προηγούμενο άρθροΤο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας, θα παραμείνει ανοιχτό τη Μεγάλη Πέμπτη
Επόμενο άρθροΤη μεταφορά της υπηρεσίας ασύλου εκτός Θράκης διεκδικούν οι τοπικοί φορείς