Το Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας θα υποδεχθεί φέτος περί τα 36 κρουαζιερόπλοια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Τάκη Αγγελίδη αυτός είναι ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουαζιερόπλοιων για την φετινή περίοδο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «όντως έρχονται κρουαζιερόπλοια στην πόλη μας και το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Έχουν επισκεφθεί την Καβάλα αρκετά κρουαζιερόπλοια. Οι επιβεβαιωμένες αφίξεις για το 2022 θα είναι περίπου 36. Πιθανώς να είναι λίγο παραπάνω, λίγο παρακάτω, διότι υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα της Ένωσης Λιμένων Καβάλας που έκανε λόγο για 51 κρουαζιερόπλοια, πρόκειται για στοιχεία που δεν είναι επικαιροποιημένα και δεν συμπεριλαμβάνουν τις ακυρώσεις.

Το θέμα της κρουαζιέρας είναι πολύπλοκο. Διαμορφώνονται οι αφίξεις των πλοίων κάποια στιγμή ενώ υπάρχουν πολλά αιτήματα και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κάποια στιγμή κάποια αλλάζουν προορισμούς, αλλάζουν λιμάνια, οπότε τα επιβεβαιωμένα δεν είναι τα 51 αλλά τα 36 κρουαζιερόπλοια τα οποία ανέφερα».

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Πρόσθεσε ότι «είναι τιμητικός αριθμός των κρουαζιερόπλοιων για τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε και εμείς ως Δημωφέλεια και ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας και το Επιμελητήριο. Δεν είναι καθόλου λίγα δεδομένου ότι έγινε ειδική αναφορά στο θέμα της Καβάλας και τον προορισμό κρουαζιέρας από τον υπουργό Τουρισμού σε συνέντευξή του. Ανέφερε ότι από τις 3 αφίξεις πέρυσι, έχουμε 36 στην Καβάλα με τάση και προοπτική να ανέβουμε πολύ περισσότερο. Το θέμα είναι ότι η Καβάλα ισχυροποιείται και καθιερώνεται ως προορισμός κρουαζιέρας και πιστεύω ότι βήμα- βήμα με πολύ καλό προγραμματισμό θα το αυξάνουμε κάθε χρόνο.

Πέραν του ότι αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν στην πόλη, γίνονται διαφημιστές της πόλης μας αλλά και ξοδεύουν κάποια χρήματα, κάνουν εκδρομές. Το σημαντικό είναι ότι γίνονται κοινωνοί της ομορφιάς και διαφημίζουν την πόλη μας σε όλο τον κόσμο, αφού απ’ όλο τον κόσμο προέρχονται οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που έρχονται».

Προηγούμενο άρθροΦαρμακευτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις 25 και 26 Ιουνίου, όπως το ανακοίνωσε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σίσσυ Ρακιντζή
Επόμενο άρθροΠερίεργο δημοσίευμα από το CNN Turk: Αστυνομικοί πυροβόλησαν μετανάστες στα σύνορα – Διαψεύδουν οι ελληνικές αρχές