Στα 2 ευρώ το λίτρο αναμένεται να ανέλθει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος υπογράμμισε υπήρξαν τεράστια κέρδη από τα 2 διυλιστήρια της χώρας μας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν αργεί πολύ να ξεπεράσει η αμόλυβδη τα 2 ευρώ αν συνεχιστούν οι αυξήσεις όπως φαίνονται. Θέλω να τονίσω και να διευκρινίσω ότι με απόφαση της κυβέρνησης δόθηκε παράταση στην επιβολή πλαφόν στα πρατήρια όλης της χώρας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι το περιθώριο που κερδίζουν οι πρατηριούχοι δεν ξεπερνά το περιθώριο που ήταν τον Αύγουστο του 2019 έτσι όπως έχει ορίσει ο νόμος. Το μόνο που δεν έχει γίνει είναι να επιβληθεί πλαφόν στα διυλιστήρια και στις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών. Που σημαίνει πως ό,τι πουλάνε οι πρατηριούχοι είναι με ένα συγκεκριμένο περιθώριο, όχι ποσοστό, χωρίς να ισχύει αυτό για τους προμηθευτές και τους παραγωγούς υγρών καυσίμων.

Υπήρξαν τεραστία κέρδη τον προηγούμενο χρόνο και από τα δύο διυλιστήρια. Αυτό δεν έγινε στα πρατήρια των υγρών καυσίμων κι αυτό έγινε διότι εσωτερικά η αγορά των πετρελαιοειδών συρρικνώνεται. Οι καταναλώσεις έχουν πέσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Πρόσθεσε ότι «το καλύτερο που έγινε υπήρχε η δυνατότητα να γίνει από πλευράς κόσμου είναι να ρωτούν τα διυλιστήρια για ποιον λόγο ανεβαίνουν οι τιμές στα καύσιμα κι όχι τους πρατηριούχους. Εμείς είμαστε ο τελευταίος κρίκος της αμάξης και για μία ακόμη φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Επαναλαμβάνονται πάρα πολλά πράγματα αυτήν την εποχή χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Η τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως ανέβηκε αλλά στην Ελλάδα κι αυτού του είδους τις αυξήσεις τις βλέπουμε να περνάνε πολύ εύκολα στην αγορά χωρίς να είναι υπαίτιοι οι πρατηριούχοι.

Δεν θέλω να μιλήσω για αισχροκέρδεια αλλά οι περισσότεροι πρατηριούχοι τηρούν κατά γράμμα τη νομοθεσία. Εμείς έχουμε φάει όλες τις αυξήσεις χωρία να έχουμε τη δυνατότητα αύξησης του περιθωρίου κέρδους μας.

Όλα γίνονται χωρίς να υπάρχει έλεγχος, χωρίς να υπάρχει το πλαφόν που επιβάλλεται στους πρατηριούχους».

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Ο Δήμος Καβάλας μπορεί και πρέπει να κάνει την διαφορά… ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
Επόμενο άρθροΤίμος Καβακάς: Να γίνει ο ΑΟΚ ομάδα φαινόμενο