Συνεχίζει τις δράσεις του ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου. Σύμφωνα με την πρόεδρο του κ. Σταυρούλα Γκουλούση θα έχουν γιορτή των Μπαλονιών.

Η ίδια ανέφερε ότι “Ο Σύλλογος μας συνεχίζει κανονικά τη δράση του. Η συναυλία που δώσαμε στη Μεγάλη Λέσχη πήγε πάρα πολύ καλά και ήταν μια μαγική και υπέροχη βραδιά. Και η Ρεβέκα Μελετιάδου, και η Ελπίδα Μπαξεβάνη καθήλωσαν τον κόσμο. Ήταν μια διαφορετική βραδιά και πραγματικά την χαρήκαμε όλοι.

Συνεχίζουμε όμως και τις άλλες δράσεις μας. Η 31η Μαΐου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, την Τετάρτη 31 Μαΐου από τις 10 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ”.

Όλοι όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να γράψετε στα μπαλόνια τα ονόματα των δικών σας ανθρώπων που έφυγαν από τον καρκίνο, κάνοντας μια ευχή. Συγκεκριμένα 120 μπαλόνια θα φύγουν στον ουρανό.

Το πέταγμα των μπαλονιών θα γίνει στις 12 η ώρα».

ΚΑΙ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Και πρόσθεσε πως «Παράλληλα από Δευτέρα 29/5 – Παρασκευή 9/6, προσφέρουμε δωρεάν Σπιρομετρήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του Συλλόγου μας, για να παραλάβουν το καρτελάκι τους, καθημερινά από τις 10-12πμ εκτός από το Σαββατοκύριακο.

Η σπιρομέτρηση είναι μια απλή, συγχρόνως όμως και τόσο αναγκαία εξέταση, όπου καταγράφεται ο έλεγχος της αναπνοής και η καλή λειτουργία των πνευμόνων. Γίνεται από Ιατρό Πνευμονολόγο.

Στις 4 Ιουνίου θα κάνουμε μια εκδρομή στα Πομακοχώρια. Θα πάμε στις Θέρμες, θα πάμε στην φύση και θα περάσουμε ωραία! Όσοι θέλουν θα κάνουν και μπάνιο στις Θέρμες. Μια πολύ ωραία εκδρομή.

Στις 23 Ιουνίου, στα γενέθλια της Ρεγγίνας Μακέδου θα συγκεντρώσουμε δείγματα για το Μυελό των Οστών. Άλλη μια κίνηση που ο ένας άνθρωπος σώζει έναν άλλο, νέοι άνθρωποι σώθηκαν από έναν δότη και έτσι θα έχουμε μια κατάθεση από νέους ανθρώπους για νέους ανθρώπους”.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Η ίδια σημείωσε ότι ήταν να γίνει μια ημερίδα για το λεμφοίδημα, το οποίο είναι μια κακή συνέχεια για τις γυναίκες που έχουν χειρουργηθεί από τον μαστό και για τους άνδρες από τον προστάτη. “Επειδή όμως πέφτει παραμονή εκλογών δεν θα γίνει η δράση εκείνη την ημέρα μια και το τιμ των γιατρών θα ερχόταν από την Αθήνα. Άρα αυτή η δράση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και την μεταθέτουμε πιθανή ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Προστάτη” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΚίμων Παπαδόπουλος: Έχουμε πράγματι ποιοτικά ελαιόλαδα στην περιοχή μας
Επόμενο άρθροΤέλος του μήνα θα ανακοινωθεί το όνομα του κοινού συνδυασμού των υποψηφίων δημάρχων Καβάλας κ.κ. Ιωσηφίδου και Κλειτσιώτη