Υποτονική είναι η κίνηση στην αγορά της Καβάλας λόγω και της πανδημίας αλλά και της έλλειψης τουριστών. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε πως ευελπιστούν στην αύξηση του τουρισμού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η κατάσταση στην αγορά παραμένει σταθερή, είναι υποτονική. Περιμένουμε τους τουρίστες που δειλά- δειλά αρχίζουν και φαίνονται στην περιοχή μας και νομίζουμε ότι τις επόμενες μέρες, με την καλυτέρευση του καιρού και την άφιξη των τουριστών, θα αυξηθεί και η επισκεψιμότητα στα καταστήματα και οι τζίροι που είναι το ζητούμενο.

Η «Λευκή Νύχτα», αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και μας δώσουν το ΟΚ οι ειδικοί, θα γίνει την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στην αγορά της Καβάλας. Από ‘κει και πέρα περιμένουμε το τουριστικό κύμα, πιθανόν να υπάρξει αλλαγή στο ωράριο, με απόφαση του Δ.Σ., για να είναι πιο φιλικό ως προς τις καιρικές συνθήκες με μισή ώρα παράταση προς το βράδυ για να μπορεί να κατέβει ο κόσμος στην αγορά με πιο δροσιά. Για οτιδήποτε νεότερο υπάρχει, θα ενημερώσουμε. Προσδοκάει πολλά ο εμπορικός κόσμος της πόλης από την άφιξη των τουριστών. Λίγο τα εμβόλια, λίγο η καλή διάθεση, λίγο οι καιρικές συνθήκες, νομίζουμε ότι κάτι θα γίνει καλύτερο και μπορεί να αγγίξουμε το 50%-60% του 2019 ως προς την τουριστική κίνηση στην περιοχή μας».

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ

Πρόσθεσε ότι «είναι γεγονός ότι θα έχουμε τουρισμό φέτος το καλοκαίρι. Πιστεύουμε να πάμε καλά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η περιοχή μας δεν πλήττεται τόσο πολύ από τις ακυρώσεις των Άγγλων, εμείς Βαλκάνιους είχαμε και θα έχουμε. Θέλουν να κατέβουν, υπάρχουν κρατήσεις κυρίως για Ιούλιο και Αύγουστο. Αν βοηθήσει και η Πολιτεία με την παράταση λειτουργίας του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας και το άνοιγμα της Εξοχής τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα από τις προσδοκίες μας.

Το τουριστικό ρεύμα επηρεάζει πολύ την τουριστική κίνηση. Οι καιρικές συνθήκες αποτελούν αυτό το διάστημα ανασταλτικό παράγοντα., οπότε κανείς δεν θέλει να «κάψει» τις διακοπές του για να πάει σε περιοχή με κακοκαιρία. Είναι, όμως, γεγονός, ότι ο Ιούνιος είναι βροχερός τουλάχιστον τα τελευταία 3-4 χρόνια, αλλά και ο covid συμβάλλει στο να έχουμε λιγότερους τουρίστες από το 2019 και το 2018. Αν φτιάξει ο καιρός, μαζί και με τα όσα σκέφτεται η κυβέρνηση για αλλαγές στα τεστ κλπ, θα ευνοήσει την τουριστική κίνηση το καλοκαίρι».

Προηγούμενο άρθροΑποχή των δικηγόρων της Καβάλας από διαδικασίες πλειστηριασμών ευάλωτων δανειοληπτών
Επόμενο άρθροΗ Ένωση Προσωπικού του Λ.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας ευχαριστεί το Μακάριο Λαζαρίδη