Η επόμενη ημέρα στο Απόστολος Μαρδύρης μαρτυρά τι έζησε η Καβάλα και η Νέα Καρβάλη τις τελευταίες 40 ημέρες.
Σκουπίδια, προσωπικά αντικείμενα, ρούχα, παιχνίδια. Ένα μωσαικό που ξυπνά θύμησες για τις μέρες που το εκθεσιακό έσφιζε από ζωή με Σύριους, Κούρδους και Έλληνες να συμβιώνουν ειρηνικά σε μία διαφορετική συνύπαρξη.

 
Η κατάσταση στο εκθεσιακό κέντρο μαρτυρά την ανθρώπινη παρουσία αλλά και τις καταστροφές που έχουν γίνει. Ήδη η διοίκηση του Επιμελητηρίου ετοιμάζεται για να καταγράψει και σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας να αποκαταστήσουν τις καταστροφές που έχουν γίνει στον χώρο ώστε να επανέλθει όπως ήταν πριν.

 
Παράλληλα μπορεί κάποιοι να έφυγαν οριστικά από την Καβάλα με προορισμό την Λάρισα αλλά περίπου 250 από αυτούς παρέμειναν και μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό της Άσπρης Άμμου. Από χθες την φροντίδα την σίτιση αλλά και την φύλαξη τους έχει αναλάβει ο στρατός και σύμφωνα με τους ανθρώπους εκεί το πρώτο βράδυ τους ήταν ήρεμο, και ήδη οι περισσότεροι άρχισαν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Προηγούμενο άρθροΆγριο ξύλο μεταξύ προσφύγων στα Ιωάννινα! Οι “παλιοί” του κέντρου φιλοξενίας δεν θέλουν τους καινούριους που έφτασαν από τη Λάρισα!
Επόμενο άρθροΟ δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, ο παρθενώνας και ο κώδικας Da Vinci