Μια σημαντική συνάντηση με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα αλλά και των σχετιζόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» του Δήμου Παγγαίου με φιλοξενούμενο τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στύλιο που τον συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ,ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξη Πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκτέθηκαν τα προβλήματα και οι προβληματισμοί των αγροτών μας ενώ ο κ. Στύλιος δεσμεύτηκε :
♦️Για την άμεση καταβολή στρεμματικής ενίσχυσης 40 € στους ελαιοκαλλιεργητές έως το τέλος Μαΐου .
♦️Ότι θα εξασφαλιστούν επιπλέον κονδύλια για καταβολή ενίσχυσης στα επιτραπέζια σταφύλια, στα πλασια του κανονισμού για τις deminimis ενισχύσεις, προς ανακούφιση των πληγέντων καλλιεργητών.
Επίσης ενημερώσαμε τον κ. Υφυπουργό για :
🔹Το φράγμα του Μαρμαρά και την εντατικοποίηση των δράσεων για την αποπεράτωση του και την ολοκλήρωση των αρδευτικών δικτύων διανομής
🔹Τα τενάγη Φιλίππων και άμεση ανακούφιση από τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα
🔹Την άμεση έναρξη του έργου Παρεμβασεις Αγροτικης Οδοποιίας συνολικού ποσού 9.200.000€ καθώς και την υποβολή των παρακάτω ολοκληρωμένων προτάσεων για χρηματοδότηση :
▶️Αγροτική οδοποιία προϋπολογισμού επιπλέον 1.000.000 €
▶️Αναβάθμιση αντλιοστασίων άρδευσης και υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων Τοεβ Πιερίας Κοιλάδας προϋπολογισμού 4.400.000€
▶️Μεταφορά νερού άρδευσης από Στρυμόνα συνολικού προϋπολογισμού 4.400.000 €

Κλείνοντας ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε διάφορες δράσεις και μέτρα ανακούφισης που έχει δρομολογήσει η Κυβέρνηση για τον αγροτικό τομέα.

Προηγούμενο άρθροΣε Νέστο και Παγγαίο Παναγιωτόπουλος-Στύλιος για τα νέα εργαλεία στον αγροτικό τομέα που σχεδίασε η κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΚοινό δελτίο τύπου Δημοτικών παρατάξεων σχετικά με την Ακτή της Καλαμίτσας