Σε πέντε φάσεις θα πραγματοποιηθεί το έργο ανάπλασης της Πλατείας Καπνεργάτη. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο που θα αναβαθμίσει το κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι ένα μεγαλόπνοο έργο και ταυτόχρονα ένα πολύ δύσκολο έργο διότι θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα κατά τη φάση της κατασκευής του στο κέντρο της πόλης. Θα πραγματοποιηθεί σε πέντε διαφορετικές φάσεις. Θα ξεκινήσουμε από την αρχή της οδού Κασσάνδρου κι αφού ολοκληρώνεται η πρώτη φάση θα προχωρούμε στη δεύτερη, τρίτη κοκ μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στο ΔΕΔΔΗΕ, στη ΔΕΥΑΚ, τον εργολάβο του φυσικού αερίου, διότι κάθε φορά που θα ανοίγει ένα τμήμα του δρόμου θα πρέπει να συνεργάζονται έτσι ώστε να τελειώνουν τα έργα, να κλείνει ο δρόμος και να προχωράμε στην επόμενη φάση.

Όσοι επιθυμούν την κάθοδό τους από την οδό Ομονοίας προς το κέντρο, αυτή θα γίνεται από την οδό Δαμιανού μέχρι που κάποια στιγμή θα αρχίσουν τα έργα στην οδό Κύπρου διότι κι εκεί θα γίνει μια μικτή ανάπλαση, σύντομη αλλά απαραίτητη.

Από ‘κει και πέρα, υπάρχει η συμφωνία με τον εργολάβο που περνάει τους αγωγούς φυσικού αερίου ότι όποτε χρειάζεται να γίνουν έργα τα οποία θα απαιτούν μεγάλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτά να γίνονται την Κυριακή».

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Πρόσθεσε ότι «είναι ένα μεγάλο στοίχημα διότι αφενός πλησιάζει το καλοκαίρι και θα έχουμε πολλούς τουρίστες, από την άλλη έχουμε έργα που θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικές άλλες οδούς όπως στην Κύπρου, στην Τενέδου, που θα γίνει και η υπογειοποίηση της γέφυρας των τσιμέντων. Έχουμε και το πρόβλημα των χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης που δεν επαρκούν για τα αυτοκίνητα που κινούνται και ψάχνουν να παρκάρουν, γι’ αυτό και δώσαμε την κοινή συνέντευξη Τύπου με τους προέδρους του Ταξί, του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Συνεργαζόμαστε άψογα σε μία προσπάθεια όλων μας να περιορίσουμε τα αυτοκίνητα που θα έρχονται στο κέντρο της πόλης. Να γίνεται η μεταφορά των πολιτών εντός πόλης αλλά και από τα χωριά προς την Καβάλα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφήνοντας τα αυτοκίνητά τους. Υποσχέθηκαν οι πρόεδροι και των τριών φορέων να μην αυξήσουν την τιμή των κομίστρων και των εισιτηρίων και μετά, βλέποντας και κάνοντας, ανάλογα με τη χρήση τους από τους συνδημότες μας, να αυξήσουν και τα δρομολόγια. Είναι μια αμφίδρομη σχέση. Με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς θα αυξηθούν τα δρομολόγια και δεν θα έχουμε πολλά αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης».

Προηγούμενο άρθροΘανάσης Μητρόπουλος: Το τμήμα Φυσικής έχει καλή προοπτική, έχει βάλει καινούργια πράγματα μέσα και κακώς προτείνεται η κατάργησή του
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση «Σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στο Δήμο Καβάλας 2022 – 2027»