Όπως ήταν αναμενόμενο, σε  κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/4), εκδήλωση βράβευσης του τέως αστυνομικού διευθυντή Καβάλας, υποστράτηγου Γιώργου Γκράνα.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, έδωσαν το »παρών», ο μητροπολίτης ΦΝΘ Στέφανος, οι δήμαρχοι Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου, πρώην αστυνομικοί διευθυντές, αξιωματικοί, αστυνομικοί και πολιτικό προσωπικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., ο κεντρικός λιμενάρχης Καβάλας, καθώς και ο πρόεδρος αποστράτων των σωμάτων ασφαλείας.

ΣΥΜΦΕΡΟΝ

»Νιώθω σήμερα έναν κόμπο στον λαιμό και συγκίνηση, καθώς δεν θα έχω πλέον τη χαρά να ανταμώνω μαζί σας, τους αγαπημένους συνεργάτες, συναδέλφους και φίλους. Όταν ολοκληρώνεται το τέλος της σταδιοδρομίας κάποιου, αναπόφευκτα έρχεται και η στιγμή της αποτίμησης του έργου και της εν γένει παρουσίας. Χαίρομαι κάνοντας αυτόν τον απολογισμό, καθώς πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια προσέφερα ό,τι μπορούσα βάσει των δυνατοτήτων μου και πάντα έχοντας ως στόχο το υπηρεσιακό συμφέρον. Επίσης, προσπάθησα μέσα στις ανθρώπινες δυνατότητες να μην αδικήσω εσκεμμένα κάποιον πολίτη ή συνάδελφο. Σίγουρα έχω κάνει λάθη και θα ήθελα την κατανόηση όσων στεναχώρησα, όμως δεν έγινε από πρόθεση», ανέφερε αρχικά στην ομιλία του ο κ. Γκράνας.  

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ

»Από τα 38 χρόνια στο σώμα, τα 26 έχω υπηρετήσει σε υπηρεσίες του νομού μας με αποκορύφωμα ως διευθυντής για τρία σχεδόν έτη. Ανταποκρίθηκα πλήρως σε όλους τους στόχους που θέσαμε. Είχαμε σημαντικές επιτυχίες, όπως η σύλληψη εγκληματικών οργανώσεων με αντικείμενο την εμπορία ναρκωτικών, εξιχνίαση υποθέσεων ληστειών, κλοπών, ανθρωποκτονίας, παράνομης διακίνησης μεταναστών κ.α. Επίσης, αντιμετωπίστηκαν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο και ευαισθησία σημαντικά γεγονότα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία, όπως με τη Β.Φ.Λ., τη διέλευση του αγωγού Τ.Α.Ρ. και το μείζον διαχρονικά θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Όμως όλα αυτά δεν οφείλονται σε εμένα, αλλά αποκλειστικά στους συνεργάτες μου που επέδειξαν υψηλό επαγγελματισμό και εργάστηκαν με ζήλο πέραν των προβλεπομένων ωρών. Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά όλους», συμπλήρωσε. 

ΧΑΡΑ

»Συνεχίστε τις προσπάθειές σας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στην κοινωνία και την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε προκατάληψη ή στερεότυπο. Άλλωστε η Αστυνομία είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας προστασίας της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι να στέκεστε δίπλα σε κάθε πολίτη που ζητά τη βοήθειά σας. Αισθάνομαι χαρά που αναλαμβάνει ένας άξιος, ικανός και έμπειρος αξιωματικός, ο αστυνομικός διευθυντής Γιάννης Καραμαναλής, στον οποίο εύχομαι καλή δύναμη στα καθήκοντά του. Να τον στηρίξετε για το καλό της τοπικής κοινωνίας και των συμπολιτών μας», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Γκράνας, ο οποίος ευχαρίστησε την οικογένεια του, τη σύζυγο, τον γιο του, και τον αδερφό του, υπογραμμίζοντας: »Νιώθω ικανοποιημένος όχι μόνο για τη σταδιοδρομία μου, αλλά γιατί ολοκλήρωσα αυτή υγιής, χωρίς να χάσω κανέναν συνάδελφο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και χωρίς εκκρεμότητες σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο».

ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Γιάννης Καραμανλής σημείωσε στην ομιλία του  ότι  »Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα ότι η ηγεσία του σώματος στις τελευταίες κρίσεις, μου εμπιστεύτηκε τη θέση του αστυνομικού διευθυντή Καβάλας. Η τιμή αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί αναλαμβάνω τη σκυτάλη από έναν ιδιαίτερα άξιο και πετυχημένο διευθυντή τον υποστράτηγο Γεώργιο Γκράνα. Δεσμεύομαι ενώπιον όλων, ότι θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να επιτευχθούν οι τεθέντες στόχοι. Η καθημερινή μικροεγκληματικότητα αποτελεί προτεραιότητα του σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Επιδιώκουμε οι συμπολίτες μας να ζουν ειρηνικά και με σεβασμό ο ένας στον άλλο. Η ασφάλεια πρέπει να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο. Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Καβάλας να ανταποκρίνονται με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας, για να εξασφαλίσουμε ασφαλέστερες συνθήκες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καβάλας».

Ακολούθησε η βράβευση του κ. Γκράνα με τιμητικές πλακέτες από τους δήμους, αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης, όπως και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΣε αύξηση της κίνησης τις μέρες του Πάσχα ευελπιστούν στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας
Επόμενο άρθρο21η Απριλίου 1967: Η ημέρα που η χώρα βυθίστηκε στο σκοτάδι της δικτατορίας