Από χθες ξεκίνησε η κίνηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω των εορτών του Πάσχα. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Κώστα Πανταζή αναμένεται να εκτελούνται και έκτακτα δρομολόγια.

Ο κ. Πανταζής δήλωσε ότι «από σήμερα (σ.σ. χθες) πιστεύω να ξεκινήσει η κίνηση. Ελπίζουμε να είναι αυξημένη. Βελτιώθηκε ο καιρός και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχουμε βάλει έκτακτα δρομολόγια και είμαστε σε ετοιμότητα να καλύψουμε όλες τις ανάγκες του κόσμου, όπως κάνουμε πάντα. Πιστεύουμε να πάνε όλα καλά. Να έρθει κόσμος, να πάει στα χωριά του, να περάσει τις άγιες μέρες, με ασφάλεια.

Η γραμμή Καβάλας- Θεσσαλονίκης είναι αυτή που σηκώνει όλο το βάρος. Τέλειωσαν τα σχολεία κι από το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκινάει η μεγάλη κίνηση για μας. Αν χρειαστεί θα έχουμε επιπλέον δρομολόγια και για Αθήνα».

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Για το θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, τον οποίο σκέφτεται να μειώσει η κυβέρνηση, είπε ότι «αυτό είναι χρόνιο αίτημά μας. Τα καύσιμα είναι για μας το μεγαλύτερο έξοδο. Είναι ένα χρόνιο αίτημά μας που δεν έχει γίνει ποτέ δεκτό. Μακάρι αυτήν τη φορά να γίνει. Για μας το μεγάλο έξοδο είναι το πετρέλαιο και ένα βασικό ακόμη είναι το ΦΠΑ στο εισιτήριο. Έχει πάει στο 24% -παλιά ήταν στον χαμηλό συντελεστή. Για τον κόσμο είναι είδος πρώτης ανάγκης και εμείς κατά βάση μεταφέρουμε κόσμο με χαμηλό εισόδημα. Είναι απαραίτητο να κατέβει ξανά στο χαμηλό συντελεστή. Είναι είδος πρώτης ανάγκης κι αυτό ανεβάζει πολύ το κόστος. Έχει ανέβει χωρίς δική μας ευθύνη και ένα ποσοστό αυτής της αύξησης την έχουμε επωμιστεί εμείς. Πιστεύουμε κάποια στιγμή να διορθωθεί κι αυτό και να έρθουμε στα φυσιολογικά.

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης έχει αυξηθεί πάρα πολύ και είμαστε η 4η χώρα στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή σε πιο ακριβό καύσιμο. Είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε. Ειδικά για μας που το πετρέλαιο είναι ο κινητήριος μοχλός μας. Είναι πολύ μεγάλο έξοδο κι ανεβαίνουν όλα τα παράγωγα του πετρελαίου. Συν όλα τα άλλα έξοδα. Είναι μια πολύ δύσκολη εποχή. Πιστεύαμε ότι αυτός ο χρόνος θα ξεκινήσει πιο ομαλά. Δυστυχώς διαψευστήκαμε. Λόγω καιρού το τρίμηνο που μας πέρασε δεν ήταν καλό. Ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Είμαστε αισιόδοξοι. Κάνουμε επενδύσεις και πιστεύουμε σ’ αυτό που κάνουμε. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας είναι το τρίτο μεγαλύτερο ΚΤΕΛ στην Ελλάδα και με πολύ καλά λεωφορεία. Ολοκαίνουργια, αντι-ρυπαντικά, τελευταίας τεχνολογίας, υπερ-σύγχρονα. Είναι μια κίνηση που την κάνει προσωπικά ο κάθε μέτοχος και είναι μεγάλο το κόστος. Είναι μια πολύ δύσκολη επένδυση κι όμως ο μέτοχος του ΚΤΕΛ Καβάλας την κάνει».

Προηγούμενο άρθροΜε 830 χιλιάδες ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια την προγραμματική σύμβαση μελέτης για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας
Επόμενο άρθροΣε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τον πρώην Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας Γιώργο Γκράνα