Κανονικά γίνονται οι  δευτερογενείς μεταφορές των ασθενών από το ΕΚΑΒ παρά τις αντιρρήσεις των εργαζομένων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη οι ίδιοι έχουν προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών.

Όπως τόνισε «Οι διακομιδές των ασθενών που έχουν σχέση με τα επείγοντα, συνεχίζουν και γίνονται με όσα προβλήματα και αν υπάρχουν! Το ίδιο βέβαια γίνεται με τις διακομιδές και τις επανεξετάσεις του δευτερογενούς τομέα που και εκεί βέβαια έχουμε προβλήματα.

Εμείς βέβαια εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε πρόβλημα με τις δευτερογενείς μεταφορές του Νοσοκομείου Καβάλας, τα εξιτήρια δηλαδή και τις επανεξετάσεις.

Το πρόβλημα αυτό έχει δύο παραμέτρους. Πρώτον τα ασθενοφόρα που πρέπει να απασχολούνται για τα επείγοντα περιστατικά, κάνουν εξιτήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα την ώρα που χρειάζεται ασθενοφόρο για κάποιον επείγον ασθενή. Η δεύτερη παράμετρος είναι ότι επειδή έχουμε αρκετά περιστατικά ή διακομιδές από το Νοσοκομείο Καβάλας προς άλλο νοσοκομείο όπως Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη, ασθενείς λόγω του φόρτου εργασίας ενώ έχουν πάρει εξιτήριο σχεδόν από τις 11 το πρωί, δεν μπορούν να φύγουν από το Νοσοκομείο Καβάλας, παρά μόνο αναμένουν εμάς πότε θα μπορέσουν να φύγουν και να πάνε στο σπίτι τους.

Κάποιοι από αυτούς έχοντας οικονομικά μέσα χρησιμοποιούν ιδιωτικά αυτοκίνητα και φεύγουν για να πάνε σπίτι τους. Κάποιοι άλλοι περιμένουν από ώρες έως και ημέρες».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ο ίδιος μάλιστα θύμισε μια κινητοποίηση του κλάδου που σκοπό έχει να λυθεί αυτό το πρόβλημα των δευτερογενών μεταφορών. «Η τότε διοίκηση του ΕΚΑΒ, τώρα ο πρόεδρος άλλαξε βέβαια, αντί να λύσει το πρόβλημα μας πήγε στα δικαστήρια προσπαθώντας να βγάλει παράνομη την κινητοποίηση…

Κάτι που τελικά το είχε καταφέρει μια και υπήρξε δικαστική απόφαση που έλεγε ότι η κινητοποίηση μας τότε ήταν παράνομη! Δεν μπήκε επί της ουσίας η απόφαση βέβαια. Έτσι σταματήσαμε την κινητοποίηση και η διοίκηση τότε κατάφερε να λύσει το πρόβλημα κρύβοντας το κάτω από το χαλί.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά εμείς που γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα βρισκόμαστε και πάλι εμπρός του. Εμείς ξέρουμε ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και δεν μπορούν να πάνε καν στο νοσοκομείο για επανεξέταση ή για να πάρουν το εξιτήριο τους. Εμείς δεχόμαστε τις καταγγελίες αυτών των ανθρώπων αν και αυτό είναι άδικο. Εμείς με το λίγο προσωπικό υπερβάλλουμε εαυτόν  και προσπαθούμε πάντοτε να κάνουμε το καλύτερο, κι όμως αυτό που γίνεται τελικά είναι να ακούμε όλα τα παράπονα.

Μας λένε ότι δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, μας τηλεφωνούν συνέχεια και εμείς αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια κινητοποίηση μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ» τόνισε.

Μάλιστα ρωτήθηκαν και νομικοί προκειμένου να μην ξαναβγεί παράνομη η κινητοποίηση των. «Είπαμε να πάμε και πάλι σε αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές και στόχος μας είναι να δοθεί επιτέλους λύση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Ενημερώσαμε αρμοδίως και παράλληλα είμαστε και σε διαπραγμάτευση με την υπηρεσία για το τι μέλει γενέσθαι.

Βέβαια όλο αυτό το διάστημα εμείς κινηθήκαμε αρμοδίως. Βρεθήκαμε με το Διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ που αναγνώρισε το πρόβλημα, αλλά είπε πως άλλα νοσοκομεία θέλουν και άλλα όχι,  να πάρουν επιπλέον προσωπικό!

Στείλαμε και επιστολή στο Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, αλλά μας απέρριψε το θέμα λέγοντας μας ότι δεν μπορεί να πάρει προσωπικό. Και όμως μέσω ΟΑΕΔ, μέσω προγραμμάτων μπορούν να πάρουν προσωπικό».

ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Πρόσθεσε δε πως «Βρεθήκαμε και με το νέο πρόεδρο του ΕΚΑΒ ο οποίος επίσης μας είπε ότι όντως το ΕΚΑΒ είναι για τα επείγοντα, αλλά λύση δεν μας βρήκε. Πήγαμε στην Θεσσαλονίκη, βρεθήκαμε με τη διοίκηση και εκεί μας αναγνώρισαν το τεράστιο πρόβλημα αλλά μας είπαν ότι το υπουργείο Υγείας μπορεί να δώσει κεντρικά λύση.

Από την Παρασκευή αναμένουμε διαπραγμάτευση με το υπουργείο το οποίο αν μέχρι τις 5 Απριλίου δεν έρθει σε διαβούλευση εμείς θα πάμε σε νέα κινητοποίηση και θα το πάμε στα άκρα για να δώσουν λύση επιτέλους οι αρμόδιοι. Δεν μπορεί ο κόσμος έτσι απλά να ταλαιπωρείται.

Από τον Σεπτέμβριο που συνάδελφος βγαίνεις στην σύνταξη θα πάψει να υπάρχει ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης και αυτό το μηδαμινό έστω δεν θα υπάρχει πια!

  Εμείς αν είχαμε έστω ένα ασθενοφόρο θα μπορούσαμε να πάμε εκεί στην Χρυσούπολή για να εξυπηρετούμε και την Θάσο. Αυτό δεν έγινε. Ελπίζουμε ο κόσμος να μην είναι εναντίον μας. Αλλά εμείς παλεύουμε για λύση γιατί δεν είναι δυνατόν όσοι δεν έχουν οικονομική δυνατότητα αναγκαστικά να μας περιμένουν για να πάνε στα σπίτια τους. Η δημόσια υγεία πρέπει να παραμείνει δημόσια. Είναι υποχρέωση του κράτους. Ας προσλάβουν τα νοσοκομεία προσωπικό, εμείς ας τους παραχωρήσουμε ένα ασθενοφόρο και έτσι θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και τα δευτερογενή περιστατικά».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΝέα παράταση ακινησίας ζήτησε η ναυτιλιακή εταιρεία του υδροπτέρυγου
Επόμενο άρθροΕπίδομα ενοικίου: Πότε ξεκινά η πληρωμή των δικαιούχων