Παράταση της ακινησίας ζήτησε η ναυτιλιακή εταιρεία στην οποία ανήκει το Υδροπτέρυγο έως τις 10 Απριλίου. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Θασιακής Ένωσης κ. Τσιλογιώργη, ίσως να έχουμε και νέα καθυστέρηση.

Ο κ. Τσιλογιώργης είπε ότι «έχουμε νέα παράταση στην έναρξη των δρομολογίων με το υδροπτέρυγο. Επίσημα, πλέον, μετά από επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Καβάλας, η ναυτιλιακή εταιρεία παράταση της ακινησίας μέχρι 10 Απριλίου. Που σημαίνει ότι ενδεχομένως να εξαντληθεί κι αυτή η προθεσμία.

Πριν από λίγο (σ.σ. χθες) επικοινώνησα και με το ναυτικό πρακτορείο που συνεργάζεται με το υδροπτέρυγο και μου είπαν ότι περιμένουν μία επιτροπή ελέγχου η οποία δεν θα έρθει νωρίτερα από τις 29 Μαρτίου. Μου είπαν χαρακτηριστικά ότι, ενδεχομένως, αν η επιτροπή ελέγχου έρθει νωρίτερα από τις 10 Απριλίου, να ξεκινήσουν δρομολόγια κάπως νωρίτερα. Δεν το βλέπω εφικτό αυτό, ωστόσο θα περιμένουμε γιατί δεν έχουμε κι άλλο κάτι να κάνουμε. Αυτήν τη στιγμή έχουμε μία συνεχή παράταση έναρξης δρομολογίων. Ξεκινήσαμε από 1 Μαρτίου, πήγαμε στις 11, ο Μάρτης τελειώνει, τελικά θα πάρουμε κι ένα δεκαήμερο από τον Απρίλη. Για να δούμε πού θα καταλήξει η μπίλια.

Να τονίσω ότι για το υδροπτέρυγο που το περιμένουμε όλοι πώς και πώς, βλέπω ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτή καθυστέρηση νομίζω ότι δημιουργεί ενδεχομένως προβλήματα γραφειοκρατικά σε ό,τι έχει σχέση με την επιτροπή ελέγχου. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το δεκαήμερο θα είναι και το τελευταίο. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ενδεχομένως να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της ακινησίας, που είναι 60 μέρες και μπορεί να πάρει και παράταση. Η αισιοδοξία μας είναι μετρημένη».

ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Για τα υπόλοιπα δρομολόγια είπε ότι «αυτή η γραμμή (σ.σ. Καβάλας- Πρίνου) τα έχουμε ξαναπεί ότι είναι προβληματική. Είναι εντελώς απαξιωμένη από τις ναυτιλιακές εταιρείες. Τα έχουμε εξηγήσει και στον κόσμο. Ο αγώνας της Θασιακής Ένωσης είναι συνεχής, δεν σταματάει. Και φέτος έχουμε το εξής παράδοξο, ότι ενώ πέρυσι μέσα στον Απρίλη και το Μάη είχαμε μια ενδιάμεση κατάσταση, περισσότερα από δύο δρομολόγια, φέτος η χειμερινή περίοδος θα συνεχιστεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μάη οπότε θα έχουμε, στις 6 Μαΐου, αλλαγή των δρομολογίων και θα μπούμε στη χειμερινή περίοδο».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΔεύτερο πανελλήνιο βραβείο για την ιστοσελίδα Visit Kavala
Επόμενο άρθροΣε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας