Απόλυτη ηρεμία κινείται η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων τηρώντας τα προβλεπόμενα για τον κορωνοίό. «Βρισκόμαστε σε καταστολή» όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Όπως εξήγησε «Πράγματι είναι μια περιοχή με ιδιαίτερες συνθήκες λόγω του πρωτογενούς τομέα όπου οι αγρότες είναι σε κατάσταση τώρα να αρχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους. Υπάρχει επομένως μια κινητικότητα σε αυτό τον τομέα.

 Κατά τα άλλα, μόνο τα σούπερ μάρκετ και κάποια καταστήματα λειτουργούν. Είμαστε σε καταστολή.  Και εδώ βέβαια υπάρχει το ελληνικό φαινόμενο όπου ένα μεγάλο ποσοστό του λαού πειθαρχεί στις συστάσεις του υπουργείου Υγείας  και των ειδικών, υπάρχει όμως και μια μερίδα αυτών που δεν πειθαρχούν θεωρώντας ότι δεν θα τους έρθει στο κεφάλι τους ο ιός. Συνεχίζουν να κάνουν την ζωή που έκαναν.

 Άκουσα κάποιους μεγάλους σε ηλικία χθες που όταν τους ρώτησα γιατί δεν είναι σπίτι είπαν ότι πίνουν τσίπουρο και δεν έχουν ανάγκη! Γενικά πάντως η κατάσταση είναι σε ύφεση. Όσον αφορά το Δήμο Καβάλας και την Δημοτική Ενότητα Φιλίππων , οι υπάλληλοι πήραν ειδικές άδειες και λειτουργούμε με προσωπικό ασφαλείας.

 Γι αυτό και καλούμε τους δημότες που θέλουν να απευθυνθούν στο Δήμο Καβάλας αν δεν είναι ανάγκη να μην έρθουν στις υπηρεσίες και να περιμένουν. Θα περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος και  σε επόμενη φάση θα μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα.

 Καλό είναι και για αυτούς και για τους συναθρώπους να μην κινηθούν. Οι υπηρεσίες απλά υπολειτουργούν.

 ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ο ίδιος εξάλλου ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, τουλάχιστον προς το παρόν.  «Ενώ αυτό που έγινε είναι ότι άλλαξε το ωράριο και σε πολλές κοινότητες η αποκομιδή από το πρωί γίνεται πια το απόγευμα αλλά με την ίδια τακτικότητα. Αυτό να το γνωρίζουν οι πολίτες» σχολίασε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα κατέβασε τους «διακόπτες»: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα – Ποιες οι εξαιρέσεις
Επόμενο άρθροΜένουμε σπίτι όπως τονίζει ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Μαρκόπουλος