Τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Κλειστό Κολυμβητήριο επέβλεψε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι θα μειωθεί κατά πολύ η ενεργειακή του κατανάλωση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πήγα στο κολυμβητήριο για να δω την πρόοδο των εργασιών της ενεργειακής αναβάθμισής του. Το κλειστό κολυμβητήριο είναι ενεργοβόρο και με την αύξηση των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος. Μας στοιχίζει από 350 έως 450 χιλιάδες. Αυτό που κάναμε είναι να αναβαθμίσουμε ενεργειακά το κολυμβητήριο που περιλαμβάνει αποκατάσταση της στέγης στην οποία έκλεισαν οι τρύπες. Θα μπει από πάνω η μεμβράνη, ο πετροβάμβακας και έχουμε δώσει χρήματα στο εργοστάσιο για τα ειδικά φύλλα αλουμινίου που θα μπουν από πάνω.

Επίσης, στο εσωτερικό έχουν αντικατασταθεί όλα τα φωτιστικά με τοποθέτηση led για μείωση του ρεύματος, έγιναν οι εσωτερικές εγκαταστάσεις για να αντικαταστήσουμε αντλίες θερμότητας. Έπεται να μπουν φωτοβολταϊκά για να μειώσουμε το ρεύμα, έχουν μπει ειδικές κουβέρτες για να σκεπάζουμε το βράδυ τη μικρή και τη μεγάλη δεξαμενή, μειώνοντας έτσι το καύσιμο κατά 50%. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες στη στέγη».

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι «ευελπιστώ ότι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού οι εργασίες αυτές θα έχουν τελειώσει και θα έχουμε ένα κολυμβητήριο με θεαματική μείωση στο κόστος, τουλάχιστον κατά 150 χιλιάδες ευρώ. Έτσι, κερδίζουμε χρήματα που θα μπορούμε να επενδύσουμε και σε άλλα γήπεδα για την αναβάθμισή τους. Το νέο ΕΣΠΑ έχει πολλά ενεργειακά προγράμματα και θα δοθούν πολλά χρήματα γι’ αυτό. Η μεγάλη προσπάθεια της διοίκησής μας είναι η Ενεργειακή Κοινότητα των 18 μεγαβάτ που θα λύσει το πρόβλημα της ενέργειας για το Δήμο και για 2500 συμπολίτες μας και τα χρήματα που θα εξοικονομούνται θα επενδύονται σε άλλα έργα. Είναι εύκολο να κάνεις έργα βιτρίνας, όπως είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να αντικαταστήσουμε τις εγκαταστάσεις μας για να αντέξουν άλλα 30-40 χρόνια».

Προηγούμενο άρθροΜ.Λαζαρίδης: Είμαι βέβαιος ότι θα ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας στην πολιτική δύναμη που εγγυάται την ευθύνη, την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ευημερία των πολιτών
Επόμενο άρθροΠολύ σύντομα οι πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην Καβάλα, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Χρήστο Γάκη