eok1-604x402

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί το θέμα της γέφυρας που κατέρρευσε μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Είναι επίσης βέβαιο ότι θα συζητηθεί η πρόταση του Βαγγέλη Παππά να δοθεί το όνομα του Λευτέρη Αθανασιάδη στην οδό Κύπρου.

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζει το φιλόδοξο δημοτικό έργο, που όμως ακόμη δεν άρχισε, για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του κτηρίου πρώην ΕΟΚ. Από προηγούμενες συνεντεύξεις, κυρίως της Ευαγγελίας Δρακονάκη, έγινε γνωστό ότι η εφορία νεοτέρων μνημείων παρενέβη. Ενώ υπάρχει ανάδοχος, ενώ υπάρχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ωστόσο το έργο σταμάτησε πριν καν αρχίσει.

Η υπηρεσία νεωτέρων μνημείων του υπουργείου πολιτισμού που εδρεύει στην Ξάνθη το θεωρεί ιδιαίτερα αξιόλογο κτήριο και ζητά να γίνουν τροποποιήσεις στο έργο, οι οποίες είναι αρκετά σημαντικές. Το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ των εξής επιλογών: είτε εκτέλεση του έργου ως έχει, είτε μη υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο και αποζημίωσή του, είτε υιοθέτηση των αλλαγών στη μελέτη και ουσιαστικά στην εκτέλεση του έργου όπως προτείνονται από την εφορία νεοτέρων μνημείων.

Άλλα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξης της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου είναι η απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Υπολογίζεται ότι το μέτρο αφορά σε 1.700 άτομα και θα έχει οικονομική συνέπεια στο δήμο της τάξεως των 180.000 ευρώ. Θα τροποποιηθεί ο κανονισμός κοινόχρηστων χώρων στο πλαίσιο πρόσφατης συμφωνίας της δημάρχου με το σωματείο καφεζυθοπωλών. Θα καθοριστούν οι χώροι ανάπτυξης πέντε πάγκων πώλησης προϊόντων για τη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Θα δοθεί παράταση έως τον Ιούνιο για το έργο συντηρήσεων κοινόχρηστων χώρων δημοτικών και σχολικών κτηρίων. Θα συζητηθεί επίσης η πρόταση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για συγχώνευση του 20ου δημοτικού σχολείου που είναι 3θεσιο κι έχει 19 μαθητές με το 12θεσιο δημοτικό σχολείο του Αγίου Αθανασίου δυναμικότητας 159 μαθητών. Σύμφωνα με την εισήγηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα δύο σχολεία απέχουν μεταξύ τους περίπου ενάμιση  χιλιόμετρο.

Επίσης, θα παραχωρηθούν δωρεάν από το δήμο Καβάλας στη ΔΕΥΑΚ ένα φορτηγό κι ένας εκσκαφέας. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης από το δήμο Καβάλας έκτακτου προσωπικού για δύο μήνες και η εισήγηση αναφέρεται σε είκοσι άτομα με ειδικότητα εργατών, 13 οδηγούς και 2 χειριστές μηχανημάτων.

Προηγούμενο άρθροΜε συναυλία των Vegas η καθιερωμένη εκδήλωση της Action Team
Επόμενο άρθροΠεύκα ή Περιμετρική; Ένα δίλημμα διάρκειας 18 ετών!