perimet32-604x402

Εύκολα βρίσκει κάποιος στο διαδίκτυο το βίντεο του Λευτέρη Αθανασιάδη με τα έργα του ως τις δημοτικές εκλογές του 1990. Βρίσκεται στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=qucKK_bcIS0. Είναι προεκλογικό υλικό εκείνης της περιόδου, μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και σήμερα. Βασικά επειδή ο Αθανασιάδης τότε – σε μια τόσο διαφορετική σε σχέση με το σήμερα εποχή- είχε προτεραιότητα του για την προεκλογική του προσπάθεια το έργο του και όχι κάτι άλλο. Ο Αθανασιάδης τότε που άρχιζε η κατασκευή της Περιμετρικής (από Πουλίδειο Γηροκομείο έως Χωράφα) είχε κι αυτός το δίλημμα «πεύκα ή δρόμος». Φαίνονταν να επιλέγει το δρόμο, έκανε πρόταση υπέρ της σήραγγας (για να μην κοπούν πεύκα), σκόπευε να ενισχύσει τη δημοτική επιχείρηση που θα δημιουργούσε ακόμη και με το πάρκινκ πίσω από το Τελωνείο! Στόχευε στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού μέσω των χώρων στάθμευσης που θα δημιουργούνταν, μέσω της Παράκαμψης (είχε αρχίσει η εκτέλεση της) και της Περιμετρικής.

Στο διάρκειας 90 λεπτών βίντεο δεν υπάρχει αναφορά στη γέφυρα μπροστά από το Νοσοκομείο. Ο Αθανασιάδης ως υποψήφιος δήμαρχος των εκλογών που πλησίαζαν (1990) δηλώνει για τα μεγάλα έργα «… τα καταφέραμε με πίεση». Συνεχίζει με τα πολιτιστικά «… αυτή η παρέμβαση στοιχίζει στο Δήμο πολλά εκατομμύρια δραχμές». Υπόσχεται όχι μόνο πάρκινκ αλλά και εμπορικό κέντρο στο οικόπεδο των Λαζαριστών. Τέλος μας θυμίζει την κατασκευή του κτιρίου της Πυροσβεστικής σε δημοτικό οικόπεδο (δίπλα από το Βερούλειο). Τότε ο Δήμος Καβάλας πήρε ως αντάλλαγμα το οικόπεδο στα Ποταμούδια όπου κτίστηκε το κλειστό γυμναστήριο, απελευθέρωσε το οικόπεδο του δίπλα στην Αστυνομία (εκεί ήταν η Πυροσβεστική) και το αξιοποίησε.

Εικόνες από μια άλλη Καβάλα υπάρχουν ένα σωρό στο συγκεκριμένο βίντεο, στο οποίο ο Αθανασιάδης μιλά χωρίς σημειώσεις ή γραπτό κείμενο. Για την πρωτοβουλία του να διαφημίσει το έργο του με βίντεο εξηγεί στα πρώτα λεπτά του ότι αυτό « … είναι ένας μοντέρνος τρόπος να δείξουμε και να προβάλλουμε το έργο μας. Ένας τρόπος που πλέον τον αποδέχεται ο κόσμος. Είναι φθηνότερος από την εκτύπωση εντύπων».

Στο μέρος του βίντεο που αφορά την Περιμετρική, με πλάνα από το σημείο των έργων που είχαν ήδη αρχίσει, δηλώνει: «Εδώ που βρισκόμαστε είναι το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη χάραξη της Περιμετρικής. Στο σημείο που σας δείχνω είμαστε υποχρεωμένοι να κόψουμε έναν μεγάλο αριθμό πεύκων, γύρω στα 300. Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να γίνει σήραγγα. Αντί όλοι οι Καβαλιώτες να έχουμε μια χαρά με αυτόν τον δακτύλιο που θα δημιουργηθεί – διότι θα αποσυμφορήσει την αστική συγκοινωνία , τονίζω γίνεται μόνο για την αστική συγκοινωνία- δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα. Τα 300 πεύκα ή την αποσυμφόρηση της πόλης; Το ερώτημα αυτό παραμένει μέχρι και σήμερα. Όλοι οι Καβαλιώτες είμαστε αναποφάσιστοι του τι θα κάνουμε. Διότι και τα πεύκα αγαπάμε και την αποσυμφόρηση της πόλης θέλουμε. Πάντως η Περιμετρική πρέπει να γίνει διότι σε συνδυασμό με την Παράκαμψη και τα πάρκινγκ και τη μεταφορά της κεντρικής λαχαναγοράς έχουμε την οριστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας».

proininews.gr

Προηγούμενο άρθροΣε κίνδυνο το δημοτικό έργο στο κτήριο του πρώην ΕΟΚ
Επόμενο άρθροΠαρουσία εκπαιδευτικών η συνεδρίαση λόγω 20ου δημοτικού σχολείου