Σε επιφυλακή και το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας λόγω κορωνοϊού

Σε επιφυλακή βρίσκεται το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας λόγω του κορωνοϊού ενώ έχουν ανασταλεί και οι άδειες τους. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα περιστατικό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιτσιλικάκη «Όπως σε όλο τον χώρο της υγείας είμαστε και εμείς σε επιφυλακή. Έχουν ανασταλεί και οι άδειες με απόφαση του υπουργείου και της υπηρεσίας και βρισκόμαστε όλοι επί ποδός για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε οτιδήποτε χρειασθεί. Ευτυχώς μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε εμείς κάποιο κρούσμα. Δεν μεταφέραμε κάποιο κρούσμα που να είναι και επιβεβαιωμένο.

Οπότε είμαστε σε αναμονή, είμαστε σε εγρήγορση, είμαστε και εκπαιδευμένοι και έχουμε όλα τα απαραίτητα που θα χρειασθούμε για την μεταφορά τέτοιων ασθενών και αυτό που πρέπει να πούμε στον κόσμο με την σειρά μας είναι ότι το ασθενοφόρο θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε πολύ επείγουσες καταστάσεις και ο κόσμος δεν θα πρέπει να πηγαίνει για ψύλλου πήδημα στο Νοσοκομείο. Δεν θα πρέπει να φοβάται, να τηρεί όμως όλα τα μέτρα πρόληψης, καλό πλύσιμο κλπ έτσι ώστε η μπόρα που ήρθε όπως κάθε χρόνο άλλωστε κάτι έρχεται, πρέπει να την προσπεράσουμε. Λίγο υπομονή και πολλά προληπτικά μέτρα».

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως το σώμα είναι επί ποδός. «Αναμένουμε και όλα εξαρτώνται και πως θα συμπεριφερθούμε στο τηλεφωνικό κέντρο. Γιατί είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρει κανείς πως θα κάνει μια κλήση, πως θα γίνει μια εκτίμηση. Υπάρχουν 2-3 πράγματα που μας είπαν ότι πρέπει να ρωτάμε όταν δεχόμαστε κλήση.

Ρωτάμε λοιπόν αν έχουν ταξιδέψει, που και από που, ποια είναι τα συμπτώματα και από εκεί και πέρα και εμείς καθοδηγούμε σωστά τους συναδέλφους, ενημερώνουμε το Νοσοκομείο, τον ΕΟΔΥ, την κεντρική υπηρεσία ώστε και αυτοί να μας καθοδηγήσουν αν χρειασθεί δηλαδή να πάρουμε μέτρα προφύλαξης, να δούμε τον τρόπο μεταφοράς του συγκεκριμένου ασθενούς και έτσι θα σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Αλλά και ο κόσμος να είναι προσεκτικός και να κοιτάζει να μην πηγαίνει για ψύλλου πήδημα στο Νοσοκομείο. Δεν μπορεί να πηγαίνει για μια απλή ίωση, για ένα απλό συμβάν. Μια απλή ίωση όταν είναι ας την περάσουν στο σπίτι. Γιατί όταν πηγαίνει κάποιος στο Νοσοκομείο κινδυνεύει και καλά να είναι να αρρωστήσει αφού όλοι ξέρουμε ότι το Νοσοκομείο είναι ένας χώρος που έχει πολύ κόσμο που είναι και ασθενείς. Άρα εύκολα μπορεί να κολλήσει κανείς. Οπότε αυτό το χρονικό διάστημα ιδίως οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προσέχουν πολύ και καλό είναι να αποφεύγουν να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο αν δεν είναι θέμα ζωής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Hot this week

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς – Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αλιείς, έπειτα...

Δήμος Παγγαίου: Χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο παραλιακό μέτωπο

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά...

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν χρειάζεται άλλους «σωτήρες». Χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές και στοιχεία

Υπάρχει κάτι παράδοξο στην τελευταία δημόσια συζήτηση για το...

Topics

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες