Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, κάτω από ένα δέντρο, περίπου 25 μέτρα από το ποιμνιοστάσιό της, έχοντας χάσει περίπου 2 λίτρα αίματος.

kavala
Σε θρίλερ εξελίσσεται για τις Αρχές ο θάνατος μιας 68χρονης κτηνοτρόφου στην Καβάλα, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Παρασκευής.

Η 68χρονη κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρή έξω από το ποιμνιοστάσιό της στο Ποδοχώρι Καβάλας, με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης να σοκάρουν.

Μάλιστα, νέες εξελίξεις αναμένονται σήμερα στην υπόθεση θανάτου της 68χρονης, καθώς μέσα στις επόμενες ώρες οι Αρχές αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα της νέας ιατροδικαστικής έκθεσης.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η γυναίκα κατέληξε από βαριά τραύματα και τα δύο σενάρια που επεξεργάζονται οι Αρχές είναι αυτό της εγκληματικής ενέργεια και του δυστυχήματος.

Αυτό που προβληματίζει τους ιατροδικαστές – γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκε δεύτερη αυτοψία στο σημείο του εγκλήματος από διαφορετικό ιατροδικαστή – είναι ότι στη σορό δεν βρέθηκαν σημάδια πάλης.

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, κάτω από ένα δέντρο, περίπου 25 μέτρα από το ποιμνιοστάσιό της, έχοντας χάσει περίπου 2 λίτρα αίματος.

Από τα νέα στοιχεία, που προκύπτουν από την έρευνα των Αρχών δείχνουν, ότι απομακρύνεται το σενάριο της δολοφονίας, ενώ πλέον και η αστυνομία στρέφει την προσοχή της στο ενδεχόμενο να δέχτηκε άγρια επίθεση από κριάρι.

Ο ιατροδικαστής που μετέβη στο ποιμνιοστάσιο, όπου εντοπίστηκε νεκρή η 68χρονη για συμπληρωματική αυτοψία, έβαλε στο στόχαστρο των ερευνών ένα επιθετικό κριάρι, περίπου 70 κιλών, που υπήρχε στο μαντρί.

Σημειώνεται, ότι από το θύμα έχει ληφθεί δείγμα DNA από τα νύχια της και από τα ρούχα της και έτσι μένει να φανεί στα εργαστήρια αν θα βρεθεί το γενετικό υλικό ζώου ή ανθρώπου και ποιου συγκεκριμένα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η γυναίκα ήταν μικροκαμωμένη. Είχε ύψος 1.50 και ζύγιζε 52 κιλά. Είχε πρόβλημα οστεοπόρωσης και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, δε θα χρειάζονταν πολλά χτυπήματα, ούτε δυνατά για να σπάσουν τα πλευρά της και να τρυπήσουν τα πνευμόνια της.

Με δεδομένο το ύψος της γυναίκας, καθώς και του κριαριού, αλλά και των σημείων των χτυπημάτων που έφερε στο κορμί της (επιφανειακή ρήξη σπλήνας και κατάγματα πλευρών) εξετάζεται το ενδεχόμενο αν τα χτυπήματα τα κατάφερε το ζώο.

«Το θύμα έφερε βαριές κακώσεις στο θώρακα. Διαπιστώθηκε εσωτερική αιμορραγία, ρήξη εσωτερικών οργάνων. Γνωρίζουμε ότι στην περιοχή υπάρχει ένα μεγάλο κριάρι. Περιμένουμε τα αποτελέσματα DNA από τα ρούχα του θύματος, για να διαπιστωθεί με ακρίβεια η αιτία του βίαιου θανάτου της γυναίκας. Δεν αποκλείεται να δέχθηκε χτυπήματα από αυτό το ζώο. Όπως δεν αποκλείεται και η εγκληματική ενέργεια. Μέχρι στιγμής όλα ερευνώνται», είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης.

Η δήλωση του συζύγου της εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης

Ο σύζυγος της 68χρονης πάντως υποστηρίζει πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και ζητά να βρεθεί άμεσα ο ένοχος.

Την ίδια ώρα και ο αδελφός της κτηνοτρόφου, μιλώντας στην ΕΡΤ, διατύπωσε την πεποίθηση ότι ο δολοφόνος της βρίσκεται στο στενό συγγενικό της περιβάλλον. «Πολύ πιθανόν να είναι από το στενό συγγενικό της περιβάλλον. Βίωνε ενδοοικογενειακή βία εδώ και δεκαετίες. Υπήρχε ξυλοδαρμός, υπήρχε απειλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2023: Τα μαθηματικά της ενισχυμένης αναλογικής για την αυτοδυναμία της ΝΔ – Πότε η «γαλάζια» παράταξη θα εκλέξει 166 και πότε 155 βουλευτές
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023: Συμφωνία για debate μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών – Η πιθανότερη ημερομηνία