Τελευταίο αντίο στον 55χρονο ορειβάτη που σκοτώθηκε. Ο κεραυνός έκοψε ακαριαία το νήμα της ζωής του, στο Φαλακρό Όρος στη Δράμα…

Το δυστύχημα κατά τη διάρκεια αγώνας ορεινής αντοχής στο όρος Φαλακρό στη Δράμα έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με έναν 55χρονο να χάνει τη ζωή του από κεραυνό και έναν 56χρονο να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Ο άτυχος 55χρονος, ο οποίος ήταν πατέρας ενός παιδιού, ήταν λάτρης του ορεινού τρεξίματος και ερασιτέχνης ορειβάτης ενώ συμμετείχε ως αθλητής σε πάρα πολλές διοργανώσεις. Η αγάπη του για τον αθλητισμό ήταν μεγάλη αφού ταξίδευε και εκτός Καβάλας για να λάβει μέρος σε αγώνες ορεινού τρεξίματος.

Όσον αφορά τον 56χρονο παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο της Καβάλας έχοντας υποστεί εγκαύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με τους γιατρούς να τον υποβάλουν σε αξονική τομογραφία για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 55χρονου η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ότι το παιδί της πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε, να τρέχει, δηλαδή, στο βουνό. «Έτρεχαν πάνω στο Φαλακρό και τον χτύπησε κεραυνός. Εκεί που έτρεχαν δυο τα ξημερώματα είχε και κακοκαιρία και άλλοι κάνα δυο τρεις ήταν εκεί. Ο Στέλιος πάει, ο δεύτερος είναι βαριά τραυματίας. Δεν μας είπαν τίποτα άλλο. Πολύ του άρεσε να τρέχει, πολύ του άρεσε. Τι να πω;».

Στο Mega μίλησε ο σύζυγος της γυναίκας που ήταν στην ομάδα των δύο ανδρών και η οποία γλίτωσε από τύχη. «Εγώ σαν σύντροφος εκείνη την ώρα είχα μια προαίσθηση επειδή κατέβαινα από το βουνό και πήγαινα να την προϋπαντήσω στον τερματισμό την πήρα τηλέφωνο τρία λεπτά μετά που έπεσε ο κεραυνός. Δεν μπορούσε να μου μιλήσει εκείνη την ώρα, δεν κατάλαβα τι μου είπε. Κλείσανε μετά όλοι τους τα κινητά. Σε τι λεπτομέρειες να μπω για αυτή την οικογένεια που έχασε το παιδί τους» είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Γιάγκου.

Μιλώντας για τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση του κεραυνού είπε ότι «το παιδί που το σώσαμε έκανε ο Σπύρος μπροστά του ΚΑΡΠΑ, δεν ξέρω εάν κατάφερε να τον συνεφέρει λογικά τον έχει συνεφέρει εκείνη τη στιγμή. Ο άλλος που ήταν διπλά του το είχαν απευθείας νεκρό έπιασαν τους σφυγμούς και ήταν νεκρός απευθείας.

Δεν υπήρχε περίπτωση από την πρώτη στιγμή πέθανε. Κρίμα, κρίμα στα παιδιά που χαθήκανε. Κάναμε το χόμπι μας όλοι πήγαμε εκεί για να περάσουμε καλά κανένας δεν περίμενε να συμβεί αυτό να ξέρετε. Δηλαδή… Κυλούσαν όλα τόσο όμορφα. Όλα τόσο ωραία. Ο αγώνας ήταν τέλειος και 0130 μας τιμώρησε ο Θεούλης. Τι να πω».

Η κηδεία του θύματος θα γίνει το απόγευμα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Με την τραγική είδηση να έχει σκορπίσει θλίψη σε στενούς συγγενείς και φίλους του.

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΒιωματικό εργαστήριο για παιδιά στη Θάσο
Επόμενο άρθροΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη