Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση μετά από εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ενόψει και των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

“Πυρετός” προετοιμασιών επικρατεί στους Αμμολόφους της Καβάλας όπου τα τελευταία 24ωρα οι επαγγελματίες στο συγκεκριμένο κομμάτι σπεύδουν να προετοιμαστούν.

Οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται στους καταναλωτές:

Ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1000 τ.μ.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο takeaway.

Επίσης απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών

Η απόφαση κρίθηκε αναγκαία μετά και τα φαινόμενα συνωστισμού του περασμένου Σαββατοκύριακου σε μη οργανωμένες παραλίες που ήταν προσβάσιμες στους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην δεν θα ανοίξουν όλοι είτε επειδή δεν προλαβαίνουν είτε επειδή δεν το κρίνουν ωφέλιμο τη συγκεκριμένη περίοδο.

Οπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

«Με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων, αποφασίστηκε να ανοίξουν από το Σάββατο 16 Μαΐου οι 515 οργανωμένες παραλίες, περίκλειστες ή μη, της χώρας.

Ενεργοποιούνται, σε συνδυασμό με ανοιχτούς ΚΑΔ για take away διάθεση καφέ, οι ακόλουθοι τρεις ΚΑΔ:

93.29.11.00 – μόνο για τις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται παραλίες
93.29.11.02 – υπηρεσίες εκμετάλλευσης θαλάσσιων λουτρών
93.29.11.05 – υπηρεσίες μίσθωσης ομπρελών ή/ και καθισμάτων παραλιών (πλαζ)

Αναλυτικά: 

Ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1000 τ.μ. και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.

Σχετικά με τις ξαπλώστρες επιτρέπονται μέχρι 2 ανά ομπρέλα με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον 2 ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο takeaway. Τα προϊόντα πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.

Επίσης απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών. Επιπλέον δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους.

Στα σημεία αυτά απαγορεύεται το delivery. Σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες, καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουομένου. Το προσωπικό υποχρεούται επίσης να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή. Για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι απαραίτητο στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες υγιεινής.

 

Προηγούμενο άρθροΜ. Παπαδόπουλος | “Απέχουμε από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας”
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – 40 τα νέα κρούσματα – 2.810 στο σύνολο – 160 οι θάνατοι στην Ελλάδα