Τις ευχές για το νέο έτος έδωσε χθες ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου κ. Στέφανος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας. Όπως σχολίασε, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τα θέματα της Καβάλας, όμως το όνειρο είναι κοινό για την ανάπτυξή της, ευχόμενος όλα να εξελιχθούν καλά για την Καβάλα. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, με τον κ. Λεωνίδα Παππά να θέτει θέμα πρόσληψης ειδικού συνεργάτη δικηγόρου για το δήμο Καβάλας και με ποια κριτήρια έγινε αυτό. Απαντώντας η δήμαρχος κα Τσανάκα, τόνισε ότι είναι δικαίωμά της να προσλάβει ειδικό σύμβουλο όπως αυτό ορίζεται από τον Κλεισθένη την ίδια ώρα που ο δήμος Καβάλας στερείται από ειδικό διευθυντή και γραμματέα. «Το γραφείο του δημάρχου υποφέρει από αυτές τις θέσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι σε 5 μήνες θα γίνουν εκλογές οπόταν όλα τα ζητήματα θα πρέπει να έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη ενός καλού συνεργάτη.

Σε ό,τι αφορά τα απορρίμματα που δέχεται ο ΧΥΤΑ από τον δήμο Νέστου, τόνισε ότι είναι μία απόφαση που έχει την έγκριση και της ΔΙΑΜΑΘ.

ΘΕΜΑ ΑΛΑΤΙΟΥ

Στη συνεδρίαση τέθηκε θέμα και για τα αποθέματα αλατιού από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παππά όπως επίσης και για τα νεκροταφεία όπου με τις τελευταίες κακοκαιρίες πλημμύρησαν. Η δήμαρχος κα Τσανάκα απάντησε ότι είχαν τις ανάλογες ποσότητες αλατιού για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία, υποστηρίζοντας ότι ανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι κακοκαιρία θα υπάρξει και το τι ποσότητες πρέπει να παραγγελθούν. Παρ’ όλα αυτά, δήλωσε ότι έχουν παραγγείλει και νέες ποσότητες αλατιού για παν ενδεχόμενο. Σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Αστυνομία, δήλωσε ότι δεν είχε ρόλο στην αντιμετώπιση του χιονιά.

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Περιμετρική Οδό, η αντιδήμαρχος κα Δρακονάκη εξήγησε ότι υπάρχει μία δέσμευση 3 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση των Μελετών ενώ οι Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα έχουν ισχύ έως το 2024 για ένα έργο της τάξεως των 25 εκατομμυρίων ευρώ σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της Περιμετρικής. Για, δε, τα νεκροταφεία που πλημμύρισαν, εξήγησε ότι όντως τα νεκροταφεία είναι σε ένα χαμηλότερο επίπεδο από το κανονικό κι ότι υπάρχει ένα έργο σχεδιασμένο για την απορροή των όμβριων υδάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κουφατζής, αναφορικά με το Περιγιάλι και τη διευκόλυνση των πολιτών για το αποχετευτικό, τόνισε ότι κάποιοι απευθύνθηκαν σε ιδιωτικά συνεργεία σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση των λυμάτων τους.

Προηγούμενο άρθροΝέος θρίαμβος Τσιτσιπά – Κέρδισε με 3-1 τον Αγκούτ – ΤΩΡΑ
Επόμενο άρθροΟριστική συμφωνία της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων για την αξιοποίηση της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής