Οριστική είναι η συμφωνία της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων για την αξιοποίηση της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής του πρώην Νοσοκομείου στο Περιαστικό Δάσος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της, κ. Αρχέλαο Γρανά, η Μητρόπολη θα αξιοποιήσει το κτίριο για κοινωφελείς σκοπούς, πιθανότατα για φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων.

Όπως δήλωσε «είχαμε την περασμένη εβδομάδα τη συνάντηση, το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας με τον Σεβασμιότατο, όπου συζητώντας επαναβεβαιώθηκε και μπροστά σε όλο το Δ.Σ. το ενδιαφέρον για το Ορθοπεδικό. Με τη θέληση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο να δημιουργήσει μία υποδομή κοινωνικής προσφοράς στην περιοχή και αυτό θα γίνει με χαρτιά μέχρι τον Απρίλιο. Θα το διαμορφώσει έτσι ώστε να ξεκινήσει μετά και η ανασκευή των χώρων, ώστε να είναι έτοιμοι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ξεκινήσει η λειτουργία. Επομένως, τα νέα είναι καλά. Θα χρησιμοποιηθεί αυτό το κτήριο που έμεινε σε αχρηστία περίπου 9 χρόνια και με την προσπάθεια που έκανε η προηγούμενη διοίκηση  της Ιατρικής Εταιρείας δεν μπόρεσε να το χρησιμοποιήσει όπως θα ήθελε και τώρα αφού προέκυψε αυτό με την Εκκλησία, εμείς πράγματι είμαστε ευτυχείς για την κατάληξη που θα πάει όλη αυτή η κατάσταση. Και η Ιατρική Εταιρεία εκπληρώνει τους σκοπούς για τους οποίους έχει δημιουργηθεί αλλά και η Εκκλησία σε συνεργασία με μας θα δημιουργήσει κάτι καλό για την περιφέρειά μας και κυρίως για την περιοχή της Καβάλας».

ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ

Πρόσθεσε δε πως «Επιπλέον να πω ότι ο Σεβασμιότατος θα βοηθήσει την Ιατρική Εταιρεία με ένα ποσό που θα χρειαστούμε για να πάμε στον Άρειο Πάγο για να διεκδικήσουμε και το Σανατόριο. Είναι γνωστό ότι έχουμε την απόφαση του Εφετείου που μας δικαιώνει και έχει γίνει αναίρεση από το υπουργείο γι’ αυτό. Πρέπει να πάμε στον Άρειο Πάγο για την αναίρεση αυτή και χρειάζεται ένα ποσό που θα μας το δώσει ο Σεβασμιότατος. Εκεί ελπίζουμε, εφόσον βέβαια επιβεβαιωθεί η απόφαση του Εφετείου, από ‘κει και πέρα θα δούμε πως θα το χρησιμοποιήσουμε και το Σανατόριο. Ας τελειώσει αυτή η ιστορία και μετά θα δούμε. Έχουμε κάποιες σκέψεις αλλά ακόμη δεν είναι κάτι το συγκεκριμένο».

Προηγούμενο άρθροΠρώτη του έτους για το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας χθες με κοπή Βασιλόπιτας παρουσία του Μητροπολίτη Στέφανου
Επόμενο άρθροΆγνωστο παραμένει εαν τελικά θα εκτελέσει δρομολόγια το υδροπτέρυγο