Μία ιδιαίτερα σημαντική πρόταση κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης για την επίλυση του κυκλοφοριακού στο παλιό Νοσοκομείο Καβάλας όπου κατέπεσε η γέφυρα. Η πρότασή του είναι να καταργηθεί το πεζοδρόμιο από πλευράς του παλιού Νοσοκομείου τα επίμαχα 50 μέτρα έτσι ώστε η κυκλοφορία να γίνεται και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ο κ. Μουριάδης δήλωσε ότι «είναι μία πρόταση που έχει γίνει εδώ και καιρό. Απλώς τώρα τη δημοσιοποίησα διότι βλέπω ότι δεν γίνεται τίποτα. Την είχα πει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προσωρινά παίρνουμε αυτά τα μέτρα αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αποκαταστήσουμε την κυκλοφορία. Αυτήν τη στιγμή έρχονται ή από την οδό Σαππαίων ή από την οδό Βάσσου και Κολοκοτρώνη. Αυτές οι περιοχές υποφέρουν. Τα αυτοκίνητα που περνάνε από εκεί, είναι το κάτι άλλο. Σ’ αυτές τις περιοχές είναι ήρωες.

Είπαμε ότι πρέπει ένας υπεύθυνος δήμος να βρίσκει μία λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Και το πρόβλημα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι στο κομμάτι μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Είναι μία απόσταση ούτε 50 μέτρα. Κι αυτό διότι τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου σ’ εκείνη την περιοχή είναι λίγο πιο στενά ούτως ώστε όταν συναντηθούν ένα λεωφορείο κι ένα φορτηγό, να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτά τα 30-40 εκατοστά που λείπουν για να μπορέσουν να αποκατασταθούν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, μπορούμε να τα κερδίσουμε από το πεζοδρόμιο που υπάρχει. Δηλαδή, χαλάμε αυτό το πεζοδρόμιο, μεγαλώνουμε το πλάτος του δρόμου και φτιάχνουμε δίπλα ένα πρόβολο ενός μέτρου ούτως ώστε να μπορούν να περνάνε από εκεί οι πεζοί. Μέχρι να γίνει η γέφυρα, δεν θα είναι συντομότερα από 4 χρόνια. Διότι αν θέλει 2 χρόνια η μελέτη και μετά δημοπρατήσεις, διαγωνισμοί κλπ, ίσως είναι επιεικής πρόβλεψη και τα 4 χρόνια. Χώρια ότι υπάρχει η άλλη λύση. Πάλι να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει με μία μεταλλική κατασκευή ούτως ώστε να μπορούν οι πεζοί να χρησιμοποιούν τη γέφυρα. Μια ιδέα επίσης, που την είδα προχθές βλέποντας τις καταστροφές στην Κρήτη, που αμέσως πήγε ο στρατός και έστησε μία γέφυρα bailey. Που θα μπορούσε και αυτή να στηθεί προσωρινά σ’ εκείνο το χάσμα για να περνάνε οι πεζοί και να αυξήσουμε το πλάτος του δρόμου».

ΖΗΤΗΜΑ ΘΕΛΗΣΗΣ

Και πρόσθεσε ότι «Λύσεις υπάρχουν. Θέληση να υπάρχει και όχι απαντήσεις του τύπου «εντάξει, καλό αλλά επειδή ο πρόβολος είναι στον αέρα και άρα είμαστε εκτός σχεδίου πόλης, δεν μπορούμε να το υλοποιήσουμε και πρέπει να το υλοποιήσει η Περιφέρεια και να απευθυνθεί ο κ. Μουριάδης στην Περιφέρεια». Όχι. Ο κ. Μουριάδης έχει κάνει μία πρόταση και η κα Τσανάκα είναι δήμαρχος και αν νομίζει ότι δεν μπορεί να το κάνει, να απευθυνθεί στην Περιφέρεια. Καλό είναι να φωτογραφίζονται με τον κ. Μέτιο και να λένε ότι η μελέτη θα τελειώσει σε 2 χρόνια αλλά μήπως είναι το μόνο πρόβλημα; Εδώ στην Περιφέρεια δείχνουν ότι ακόμη δεν μπορούν να τελειώσουν τα επικείμενα στο Περιγιάλι, θα κάνουν αυτό; Μια υπεύθυνη διοίκηση, λοιπόν, βρίσκει λύσεις και τρόπους να τις υλοποιήσει».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Κωστή Σιμιτσή
Επόμενο άρθροΨάχνουν την αιτία του μεγαλύτερου τεχνικού προβλήματος που αντιμετώπισε ποτέ το Facebook