Την δική του απάντηση στο δελτίο Τύπου της πρώην δημάρχου Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα (δες εδώ) δίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, μιλώντας στο Lobby 101.8 το πρωί της Μ. Τετάρτης (15/4).

“Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. Τα περισσότερα είναι ψευδή και ανυπόστατα. Έχει γίνει ήδη μία συνέντευξη Τύπου τον Ιανουάριο. Εκεί έχουν αναλυθεί τα οικονομικά στοιχεία και κάποια λίγα ακόμα θα τα δώσουμε. Είναι κρίμα για την Καβάλα να υπάρχει πολιτικό προσωπικό που αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί κάποιους ανθρώπους και λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.  Όλες η ΔΕΥΑ της χώρας αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν είναι ούτε πρόβλημα σχεδιασμού, ούτε τίποτα παραπάνω. Οι περισσότερες ΔΕΥΑΚ έκλεισαν όλα τα ταμεία”, δηλώνει ο Απόστολος Χρόνης και συνεχίζει: “Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα είπα ότι στα ταμεία δεν υπάρχει ούτε σεντ. Δεν υπάρχει αποθεματικό. Κάθε μήνα βγάζουμε τα τρέχοντα έξοδα. Φτάσαμε στο σημείο να εξορθολογίσουμε την κατάσταση και να πληρώνουμε κανονικά τη ΔΕΗ. Από εδώ και πέρα δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε, ΔΕΗ, ΦΠΑ, εργοδοτικές εισφορές. Τους επόμενους μήνες δεν θα μπορεί να γίνει αυτό. Γι΄αυτό ζητάμε όποιος μπορεί ηλεκτρονικά να πληρώνει τους λογαριασμούς τους”.

Από εδώ και πέρα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δήλωσε πως υπάρχει σχεδιασμός: “Δεν μπορούν να μιλούν αυτοί που άφησαν τα αντλιοστάσια ρημαγμένα, αυτοί που άφησαν το κεντρικό αντλιοστάσιο να έχει αντλίες από το 1970, αυτοί που άφησαν μία αντλία και να μην υπάρχει εφεδρική και το μόνο που έκαναν ήταν να τα βάφουν απ’ έξω. Μόνο στη βιτρίνα ήταν καλοί”.

Επίσης ο κ. Χρόνης απαντά για το γεγονός ότι  η πρώην διοίκηση του δήμου ισχυρίζεται πως άφησε 150 χιλιάδες ευρώ αποθεματικό: “Πάνω από 700χιλιάδες ευρώ ήταν τα χρέη προς τρίτους. Όλες οι διοικήσεις των δήμων και οι αντιπολιτεύσης έχουν σκύψει όλοι πάνω απο το κοινό πρόβλημα”.  Ενώ κάνει λόγο και για τον βιολογικό του Δάτου και το πως το παρέδωσαν. Είναι κρίμα για την Καβάλα να έχει τέτοιο πολιτικό προσωπικό.

Ακούστε όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας, απο το 1.22.10 έως 1.29.10

Προηγούμενο άρθροΝ. Ξανθόπουλος για ΔΕΥΑΚ | “Ομολογία αποτυχίας – Το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι πολίτες”
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι “καμπάνες” για τις άσκοπες μετακινήσεις