Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, υποδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Μαΐου, στο 24ο Δημοτικό Σχολείο της Καβάλας, τις αποστολές μαθητών από την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Κροατία και την Ιταλία.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι: «Κάντε κλικ με ασφάλεια, σερφάρετε έξυπνα και προσέχετε τι μοιράζεστε στο διαδίκτυο».

Το πρόγραμμα συμπληρώνει τα κενά που αφήνουν τα τρέχοντα εκπαιδευτικά συστήματα στο θέμα της ασφάλειας και αποτελεί απάντηση στην ταχεία τεχνολογική πρόοδο.

Το έργο ευνοεί τη χρήση των νέων τεχνολογιών και στοχεύει στην αποτελεσματική εφαρμογή τους στη μάθηση, την αυτοεκτίμηση, την ευαισθητοποίηση και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών που εργάζονται στη σχολική μονάδα, παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν, εκτός του αντιδημάρχου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, Αλέκος Ιωσηφίδης και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κατερίνα Τζιούτζιου.

Οι σαράντα φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί και μαθητές, που θα παραμείνουν στην πόλη της Καβάλας μέχρι την Παρασκευή 27 Μαΐου, θα ακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα τις νέες τεχνολογίες και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, και θα γνωρίσουν τα αξιοθέατα της πόλης και της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΘάσος: Η τουριστική κίνηση στο νησί ενόψει καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΦόρος ανακύκλωσης: Οκτώ λεπτά επιπλέον από 1η Ιουνίου για τις πλαστικές συσκευασίες