Μία ύποπτη πυρκαγιά ξέσπασε φωτιά στο Όρος Σύμβολο στην περιοχή Σιδηροχωρίου. Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας κ. Αντώνη Χρηστίδη η φωτιά ξέσπασε μέσα σε δασική έκταση και σβήστηκε άμεσα και διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου περί τις 3.10μμ ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για μία στήλη καπνού στο Σύμβολο Όρος, στην περιοχή του Σιδηροχωρίου. Ήταν σε δασική έκταση και γι’ αυτό η κινητοποίησή μας ήταν ταχύτατη. Έσπευσε αμέσως ένα πυροσβεστικό με δύο άτομα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, προσεγγίσαμε τη φωτιά πριν προλάβει να λάβει διαστάσεις. Ήταν περίπου 50τμ, αλλά αυτό που μας ανησύχησε ιδιαίτερα ήταν ότι βρισκόταν σε δασική έκταση και μακριά από οικήματα, κτήρια κλπ. Έγινε άμεση κατάσβεση, το όχημά μας έμεινε για φύλαξη με δική μου εντολή μία επιπλέον ώρα και περί τις 5.30μμ επέστρεψε στην Υπηρεσία. Η δασική έκταση σ’ εκείνη την περιοχή δεν είχε ψηλά δέντρα, πεύκα κλπ, παρόλα αυτά υπήρξε άμεση κινητοποίηση και έγινε γρήγορα η κατάσβεση».

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι «μας προβλημάτισε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε μέσα στο δάσος, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης. Θα συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία, θα γίνουν οι απαραίτητες καταθέσεις και θα βγει το πόρισμα.

Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο να είναι προσεκτικός και τα γρήγορα αντανακλαστικά του μας βοηθούν κι εμάς στην άμεση επέμβαση και κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

ΕΝΟΨΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Τέλος, με την ευκαιρία των νέων του καθηκόντων είπε ότι «είμαστε προσηλωμένοι στην αποστολή μας, να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία του κόσμου και τα όμορφα δάση του νομού Καβάλας».

Ενόψει καλοκαιριού είπε ότι «έχουμε ξεκινήσει ήδη τις επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς Πολιτικής Προστασίας του Νομού Καβάλας, συμπεριλαμβανομένου και του νησιού της Θάσου. Κι είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός δασοπυρόσβεσης του νομού Καβάλας για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο».

Προηγούμενο άρθροΨηφιακό μπλόκο για τη βία στα σχολεία – Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα
Επόμενο άρθροΑκρίβυναν για άλλη μία φορά τα καύσιμα στην Ελλάδα και στην Καβάλα