Μία μεγάλη προσπάθεια εξωραϊσμού της Καβάλας έχει ξεκινήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ανέστης Τσουρουκίδης ζήτησε την συμπαράσταση των δημοτών σε αυτή την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «νομίζω ότι όσο κι αν προσπαθούμε εμείς, αν δεν έχουμε κοντά μας τους δημότες που τον τελευταίο καιρό όλο και με περισσότεροι μας παίρνουν τηλέφωνο, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε την πόλη έτσι όπως πρέπει, τουλάχιστον σε σημεία που δεν μπορούμε να είμαστε ανά πάσα στιγμή. Δεν μιλάω για το κέντρο, αλλά για γύρω από την πόλη.

Σε πρώτη φάση αυτήν τη στιγμή καθαρίζουμε στο παλιό νοσοκομείο, στο Σανατόριο, εκεί όπου κάνουμε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι ασχολούνται με τις οικοδομές. Να μας δείχνουν τα υλικά σε συγκεκριμένους κάδους αλλά δεν θέλουν να μας ακούσουν, δεν μας ακούνε γιατί έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες και η κατάσταση από την Παρασκευή είχε ξεφύγει. Θα αναρτήσω κάποιες φωτογραφίες, πώς ήταν και πώς παραδίδουμε τον χώρο στους συμπολίτες μας. Κι ο κόσμος θα κρίνει.

Όλο το επόμενο διάστημα θα είμαστε σχεδόν σε όλες τις γειτονιές, τώρα που ο καιρός έχει καλυτερεύσει, για να μπορέσουμε από την πόλη μας να πάρουμε προσπάθεια ό,τι χώμα υπάρχει σε πεζοδρόμιο και σε άκρη πεζοδρομίου. Κι ό,τι φυτό έχει φυτρώσει πάνω στο χώμα. Θα κάνουμε 2-3 γκρουπ με τα μηχανήματα του δήμου και θα κάνουμε αυτήν την προσπάθεια».

ΠΡΑΣΙΝΟ

Και πρόσθεσε ότι «Η τρίτη προσπάθεια έχει σχέση με το πράσινο. Για τα γλαστράκια θα επιμένουμε άσχετα αν έχουμε κατηγορηθεί ότι είναι μικρά. Θέλω να θυμίσω ότι όταν τα βάζαμε μας είχαν υποσχεθεί ότι θα φροντίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο κάθε ένας έχει ένα γλαστράκι μπροστά στο μαγαζί του και θυμάμαι που έλεγαν μπράβο κι ότι θα τα φροντίζουν. Στο τέλος ακούστηκαν όλα αυτά. Φέτος θα προσπαθήσω να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο. Οι οδοκαθαριστές δεν φτάνουν. Ας τα φροντίζουμε όλοι μας, ειδικά στους χώρους που λέμε ότι έχουμε την ευαισθησία κλπ. Να μην είμαστε μόνο λόγια.

Μερικοί μαγαζάτορες τα φροντίζουν και τα λουλούδια είναι πάντα ανθισμένα. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να σεβόμαστε το χώρο που ζούμε».

Προηγούμενο άρθροΤην Κυριακή στις Σέρρες ο Κώστας Σκανδαλίδης
Επόμενο άρθροΓια τη μετα-μνημονιακή Ελλάδα θα μιλήσει στην Καβάλα ο Υπουργός Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος