Στην επέτειο μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, και με την προτροπή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, τελέσθηκε στην ιερά Μονή του του αγίου Αποστόλου Σίλα ΚαβάλαςΛειτουργία και μνημόσυνο για την ανάπαυση του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, ο οποίος αυτή την ημέρα εόρταζε λιτά και ταπεινά τα ονομαστήριά του.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.Στέφανος, συνεπής στην ιερή υποχρέωσή του και στην από την ημέρα της ενθρονίσεώς του προσωπική του δέσμευση για την διατήρηση ζωντανής της μνήμης του αμέσου προκατόχου του, μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου, ετέλεσε τον εκρώσιμο τρισάγιο, κατά την τάξη της Εκκλησίας μας, επί του ιερού μνήματος, στο προαύλιο της ιεράς Μονής, στο σημείο που ο ίδιος, ολίγον προ του αιφνιδίου θανάτου του, είχε υποδείξει ως σημείο της ταφής του, πλάϊ στο τελευταίο δημιούργημά του -την Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ».

Στη μνήμη εκείνου, που συνέδεσε τη ζωή του με την ιστορία του τόπου και της Εκκλησίας μας και άφησε το αποτύπωμα της αγάπης και της προσφοράς του σε αυτήν.

Ας είναι ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ !

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπό­λεως & Θάσου

Προηγούμενο άρθροΔωρεά συσκευής ελέγχου ταχύτητας στον Αστυνομικό Σταθμό Νέας Περάμου
Επόμενο άρθροΣίνζο Άμπε: Η στιγμή που ο δράστης ετοιμάζεται να πυροβολήσει