Λόγω υγείας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματος. Ο Αναπληρωτής Γραμματέας της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Καβάλας κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης σχολίασε πως είναι συγκλονισμένοι όλοι στο κόμμα αλλά αισιοδοξούν για την πρόεδρο που έχει αποδείξει την δυναμική της.

Τις ευχές του πολιτικού κόσμου για ταχεία ανάρρωση δέχεται η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μετά την είδηση για ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Mε την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επικοινώνησε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ευχήθηκε να πάνε όλα καλά με την υγεία της. Τόνισε, επίσης, ότι η κ. Γεννηματά είναι μαχήτρια και το έχει αποδείξει. Η ΠτΔ τόνισε, επίσης, ότι η κ. Γεννηματά είναι μαχήτρια και το έχει αποδείξει.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης – λίγο πριν από τις 09:00 – ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε στο νοσοκομείο την Φώφη Γεννηματά. Ο πρωθυπουργός επέλεξε όμως να μη γίνει αντιληπτός από τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται έξω από τον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλεύεται η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε συμπτώματα ειλεού και μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής νόσου. Το βράδυ της Τρίτης (12/10) εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία της.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΜΤΣΑΔΕΛΗ

Με την σειρά του ο κ. Μαμτσαδέλης τόνισε ότι “Πράγματι η είδηση μας συγκλόνισε, μας σόκαρε, μας έδειξε πως όταν κάνεις σχέδια ορισμένα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένεις.

Μας θύμισε όμως και το γεγονός πως η Φώφη Γεννηματά έχει αποδείξει τη γενναιότητα και την μαχητικότητά της μια και έχει κερδίσει πολλές μάχες κυρίως στο πεδίο της ανθρωπιάς και λιγότερο στο πεδίο της πολιτικής, έχει αποδείξει όμως ότι με όποιο αντίπαλο τα έχει βάλει, απλά έχει κερδίσει.

Αυτό θα κάνει και τώρα και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει και πάλι. Όλος ο κόσμος και εμείς της ευχόμαστε περαστικά και είναι αλήθεια συγκινητικό αυτό που έβλεπα χθες σε πολλές αναρτήσεις φίλων και τοπικά αλλά και πανελλαδικά όπου όλοι πραγματικά συγκινητικά στέκονται στο πλευρό της ευχόμενοι περαστικά και καλή ανάρρωση.

Ευχόμαστε λοιπόν και ελπίζουμε και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει και πάλι και θα είναι δίπλα μας, δίπλα στο κίνημα αλλαγής, στο δικό της δημιούργημα.

Ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ και οικογενειακά και η ίδια με αυτό που πέρασε. Πρόσφατα είχε μιλήσει για την συνολική αυτή περιπέτεια της ζωής της. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω, έγινε αρχηγός κόμματος, συνέχισε να μάχεται, ξεπέρασε τα όποια προβλήματα, έκανε την οικογένεια της και όλα αυτά τα στοιχεία μας γεμίζουν με θάρρος ότι και πάλι θα τα καταφέρει.

Για εμένα είναι πραγματικά ένα υπόδειγμα δυναμικής, ένα παράδειγμα του ότι όσα προβλήματα και να έρθουν, πρέπει να τα ξεπερνάς, πρέπει να παλεύεις και να κάνεις αυτό που πρέπει και ό,τι εμπόδιο και αν βρεθεί στο δρόμο σου, εσύ να το ξεπερνάς”.

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ

Βέβαια να θυμίσουμε ότι η ίδια ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την κούρσα της διαδοχής για την θέση του Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ και ο κ. Μαμτσαδέλης σχετικά σχολίασε ότι “Όλα αυτή την στιγμή βρίσκονται στον αέρα και σε δεύτερη μοίρα όπως άλλωστε είναι λογικό. Πράγματι ανακοίνωσε η ίδια ότι δεν θα είναι υποψήφια στην κούρσα της διαδοχής και μένει να δούμε αν θα υπάρξει κούρσα διαδοχής και με ποιες συνθήκες.

Αν δηλαδή θα βρεθεί κάποιος νέος υποψήφιος αρχηγός Τυπικά μέχρι και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις από κάθε ενδιαφερόμενο μαζί με τις υπογραφές που απαιτούνται.

Οπότε θεωρώ ότι είναι λίγο δύσκολο αυτό να ισχύσει, και προσωπικά εκτιμώ ότι είναι δύσκολο μια και αν βρεθεί ένας υποψήφιος αρχηγός αυτή την στιγμή, νέος υποψήφιος, αντί της κ. Γεννηματά δεν θα μπορέσει σε δύο μέρες να συγκεντρώσει όλα αυτά.

Οπότε θεωρώ ότι η όλη διαδικασία πάει λίγο πίσω.. Από εκεί και πέρα και το ότι συνεχίζει και είναι κοντά στο κόμμα, είναι βουλευτής και είναι πρόεδρος όλα εξαρτώνται από την πορεία της υγείας της. Αν καλυτερεύσει θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο και ελπίζουμε όλοι ότι θα καλυτερεύσει και θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη τουλάχιστον νέου αρχηγού!

Το Σαββατοκύριακο θα έχουν ξεκαθαρίσει τα διαδικαστικά ενώ οι συνυποψήφιοι θα ανακοινώσουν τα νεώτερα. Είμαστε σε αναμονή και θα έχουμε νέα μέχρι το τέλος της εβδομάδας” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε το έργο σύνδεσης του Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσας με το αποχετευτικό δίκτυο
Επόμενο άρθροΓιάννης Προμούσας: Στο Δήμο Καβάλας, δεν είναι στην ατζέντα μας οι αυξήσεις