Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου έχει στην αρμοδιότητα του 4 λιμάνια, του Λιμένα, Πρίνου, της Καλλιράχης και το Βαθύ. και η διοίκηση του ορίζεται από τον Δήμο Θάσου. Ο πρόεδρος του κ. Μανίτσας Δημήτρης  είναι δημοτικός σύμβουλος, ενώ όπως εξήγησε προέκυψε ένα πρόβλημα με το ρέμα του Λιμένα που ξεχείλισε στην θάλασσα λόγω των πρόσφατων ισχυρών βροχοπτώσεων.. 

 

Όπως ανέφερε αρχικά «Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει στην ευθύνη του το Λιμάνι του Λιμένα, το Λιμάνι του Πρίνου, το Λιμάνι της Καλλιράχης και το εμπορικό λιμάνι στο Βαθύ.  Τέσσερα λιμάνια στην αρμοδιότητά μας και είναι ένα Δημοτικό Ταμείο. Ο προϊστάμενος είναι αιρετός, από το Δήμο Θάσου.

 Στο νέο λιμάνι του Λιμένα τώρα, είδαμε ότι στην μπούκα της Μαρίνας κατεβαίνει ένα ρέμα, έρχονται πολλά φερτά υλικά και έφτασαν 60 χιλιάδες κυβικά φερτά από την τελευταία κακοκαιρία.

 Το ρέμα δίπλα στον  Ξενία επηρεάζει τα πλοία μια και έχει μπαζωθεί σχεδόν το λιμάνι μας που έχει 6 θέσεις. Από τις 6 δεν δουλεύουν οι 3. Η μια θέση που χάσαμε είναι η θέση ασφαλείας που δένουν τα βαπόρια με ασφάλεια. Αυτή δεν την έχουμε επειδή τα νερά δεν υπάρχουν, έχουν μπαζώσει. Δεν πάει εκεί πλοίο.  Υπό άλλες συνθήκες 5 πλοία δένουν κανονικά αλλά μόνο 2 μπορούν  πια να δέσουν εκεί. Δύο πάνε στο παλιό λιμάνι και  όλα αυτά είναι του Λιμεναρχείου δουλειές. Εμείς έχουμε δρομολογήσει το έργο, το έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και έχουν έρθει άμεσα από την Αθήνα. Ήρθε ο κ Κοτσώνης, ο κ. Τσουκαλάς και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας κ. Τσικριτσής από την Αλεξανδρούπολη. Το έργο δρομολογήθηκε, ήρθε η Τοπογραφική Υπηρεσία του υπουργείου, έκανε τοπογραφικά για τα λειτουργικά βάθη για να δει πόσο θα σκάψουμε και περιμένουμε την υπογραφή για να βγει ο διαγωνισμός. Πιστεύω μέσα στον Ιανουάριο να ξεκινήσουμε. Ο διαγωνισμός δεν θα έχει καθυστέρηση επειδή έχουμε κηρυχθεί σε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα γίνει ειδική διαδικασία χωρίς καθυστερήσεις και ενστάσεις.

 Εμείς θέλουμε να βγάλουμε τα μπάζα από το λιμάνι και ό,τι έχει υποστεί ως ζημιά θα καθαρισθεί. Θα επανέλθουν οι έξι θέσεις. Αυτός είναι ο σκοπός μας».

 Όσο για τα φέρυ δεν υπάρχει ενημέρωση για κάτι νέο. Δεν έχουμε ενημέρωση για νέα πλοία που ενδεχομένως να έρθουν στην Θάσο».

Προηγούμενο άρθροΘάσος: Ξεκινούν στον οικισμό “Κάστρο” οι εορτασμοί για τον Άγιο Αθανάσιο
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη ο δράστης που πυροβόλησε Εικόνες Αγίων στη Θάσο