Ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας αποφάσισε την άμεση επισκευή του τοίχους του Κάστρου Καβάλας, μέρους του οποίου κατέρρευσε. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Προμούσας σημείωσε πως οι παρεμβάσεις θα γίνουν με βάση της υπάρχουσας μελέτης που θα εγκριθεί από το ΚΑΣ.

Συγκεκριμένα είπε ότι «λήφθηκε μία απόφαση σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να ακολουθήσουμε το άρθρο 32 του 44/12 λόγω του ότι κρίνεται έκτακτη ανάγκη της επισκευής στο σημείο που κατέρρευσε το τοιχίο επάνω στο κτίσμα στο Κάστρο. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν έτσι όπως έχει εγκρίνει η Τεχνική Υπηρεσία αλλά η συγκεκριμένη μελέτη περιμένουμε να πάρει έγκριση κι από το ΚΑΣ μέσω της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων. Ωστόσο, με τη διαδικασία του άρθρου 32 θα προχωρήσουμε τουλάχιστον σε τρεις βασικές παρεμβάσεις, όπως μας ενημέρωσε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Στη συνέχεια θα γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις που θα είναι σύμφωνες με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Στη συνέχεια λήφθηκε μια δεύτερη απόφαση που αφορά τη σύσταση της Επιτροπής. Πιστεύω ότι μέχρι την Τρίτη (σ.σ. σήμερα) που θα είναι η Οικονομική Επιτροπή, πιθανόν θα έχουμε ανάδοχο, με απευθείας ανάθεση λόγω της κατάστασης, για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες».

ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

Πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι Είναι δύσκολο το εγχείρημα όσον αφορά τη μεταφορά των υλικών, την ασφάλεια του προσωπικού. Είναι ζητήματα που πρέπει να τα δει η Τεχνική Υπηρεσία. Είναι μια πολύ σύνθετη περίπτωση αλλά θεωρώ ότι ως αύριο θα έχουμε αποτέλεσμα κι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Πέρα από την παρέμβαση στο τοιχίο, θα δούμε τη στατικότητα του κτίσματος, την ασφάλεια των σπιτιών από κάτω. Πιστεύω, όμως, ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει πάντα κάποιες παρεμβάσεις με μία διαφορετικότητα. Δεκτό ως ένα σημείο. Σ’ αυτήν την περίπτωση που τίθεται και θέμα ασφάλειας πάνω απ’ όλα, νομίζω ότι ο τύπος του κονιάματος και η αισθητική είναι δευτερεύοντα, αλλά βέβαια σημαντικά. Γι’ αυτό και θα ξεκινήσουμε με κάποιες βασικές παρεμβάσεις που τις ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Ιακωβίδης και μετά θα πάμε σε παρεμβάσεις σύμφωνες με αυτά που ζητά η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Και η αντιπολίτευση ήταν σύμφωνη. Ούτως ή άλλως με το άρθρο 32 δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Θα προχωρήσουμε αναγκαστικά και άμεσα σ’ αυτά που προβλέπονται».

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση Marc: Κυριότερη πηγή ανησυχίας των Ελλήνων η ακρίβεια – Υψηλό το ποσοστό φόβου για θερμό επεισόδιο
Επόμενο άρθροΡεγγίνα Μακέδου: Στο Νοσοκομείο ξανά μετά από παρενέργεια της μεταμόσχευσης μυελού των οστών