Πολλοί καταναλωτές στην Καβάλα δεν μπόρεσαν να πάρουν το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης καθώς δεν προμηθευτήκαν πετρέλαιο έως το τέλος του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο επιβάλλεται να ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα για το επίδομα για να λυθεί η αδικία.

Ο κ. Πούλος δήλωσε ότι «το πρόβλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ότι πάρα πολλοί καταναλωτές αδικήθηκαν διότι δεν πρόλαβαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, λόγω του ότι είχαν τα καζάνια και τα βαρέλια τους γεμάτα, να πάρουν πετρέλαιο ούτως ώστε να επωφεληθούν από το βοήθημα που έδωσε το κράτος, ένα μέρος της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Για πρώτη φορά μετά την εφαρμογή των μέτρων επιδοματικού χαρακτήρα προς τους καταναλωτές, εφαρμόστηκε μια πολιτική που περιορίζει τους δικαιούχους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλοί καταναλωτές οι οποίοι δεν μπόρεσαν να το πάρουν το επίδομα και δημιούργησε κάποιες αδικίες. Οι προτροπές είναι να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα του επιδόματος θέρμανσης για να μπορέσουν να πάρουν κι άλλοι δικαιούχοι το βοήθημα. Να τονίσω ότι η διανομή πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει από 15 Οκτωβρίου και τελειώνει 30 Απριλίου. Ήταν κάπως «κουτό» αυτός ο περιορισμός της χορήγησης του επιδόματος. Σίγουρα ο σκοπός μας και των καταναλωτών είναι η άμεση μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σ’ αυτό το προϊόν που είναι είδος πρώτης ανάγκης και όπως είπαμε πάρα πολλές φορές, δεν πρέπει να λείπει από κανέναν. Και δεν πρέπει να κανένας καταναλωτής να τιμωρείται γι’ αυτήν την επιλογή. Στις δικές μας περιοχές, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, δεν υπάρχει προς το παρόν η εναλλακτική λύση του φυσικού αερίου, ούτως ώστε να έχει τη δυνατότητα ένας καταναλωτής να επιλέγει κάποιες διαφορετικές λύσεις. Έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές ότι τιμωρούνται οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης, χωρίς να μας έχουν εξηγήσει το λόγο και την αιτία. Ας ελαφρύνουν από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης αυτό το προϊόν, να δώσουν ανακούφιση και στους καταναλωτές. Θα έχει περισσότερα έσοδα το ταμείο του κράτους και θα ανακουφιστούν οι καταναλωτές».

ΙΡΑΝ

Για το αν επηρεάσουν τις τιμές τα γεγονότα στο Ιράν, είπε ότι «υπάρχει μία επιβάρυνση στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, διότι αύξησαν ένα πρόσθετο φόρο που είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Όπως χρησιμοποιείται στο πετρέλαιο βιοντίζελ, κάτι αντίστοιχο μπήκε και στη βενζίνη από 1 Ιανουαρίου 2020. Αυτά είναι κοινοτικές οδηγίες, έχουμε μία μικρή αύξηση της τιμής μόνο γι’ αυτόν το λόγο. Από ‘κει και πέρα, αυτές οι αναταραχές επηρεάζουν. Μέσα σε μία μέρα ανέβηκε 4% το αργό πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές. Δυστυχώς θα δούμε αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων τις επόμενες μέρες. Δεν είναι κάτι άμεσο αλλά πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δούμε αυξήσεις. Ας ελπίσουμε να είναι κάτι παροδικό και να μπορέσουμε να απορροφήσουμε αυτήν την αύξηση για να μην γίνει πρόβλημα στους καταναλωτές και σε όλη την αγορά. Το πετρέλαιο είναι ένα χρηματιστηριακό προϊόν και ο καθένας με μία μικρή ή μεγάλη αφορμή βρίσκει έναν τρόπο να κερδοσκοπεί πάνω σ’ αυτό το προϊόν».

Προηγούμενο άρθροTράπεζες: Ταμεία «τέλος» -Πληρωμή λογαριασμών μόνο με «αναγνώριση» κάρτας
Επόμενο άρθροΤο χρονικό του Βανδαλισμού των εικόνων στη Θάσο