Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στην Θάσο για το φετινό καλοκαίρι όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Γιάννης Μαρκιανός.

Αρχικά ανέφερε ότι “Mετά τις ημέρες του Πάσχα και την κίνηση που υπήρχε επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το αύριο. Αυτό που βλέπουμε είναι κρατήσεις νέες τις τελευταίες ημέρες και όλα αυτά μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα εξελιχθούν καλά.

Βέβαια στην περιοχή μας και στη Βόρεια Ελλάδα επικρατεί ο φόβος του πολέμου και αυτό μας κάνει να είμαστε συγκρατημένοι όσο και αν βλέπουμε αισιόδοξα μηνύματα.

Σε αντίθεση με τη νότια Ελλάδα όπου εκεί επικρατεί ο αεροπορικός τουρισμός και φαίνεται να μην απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα του πολέμου, καθώς οι κρατήσεις πηγαίνουν πάρα πολύ καλά και οι βόρειο Ευρωπαίοι δεν φαίνεται να ασχολούνται με το θέμα του πολέμου ιδιαίτερα.

Γι αυτό και θεωρούμε πάρα πολύ σημαντική την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού κ. Κικίλια στην Ρουμανία και ίσως τα αποτελέσματα να μην είναι άμεσα. Παρόλα αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικό να δούμε τον οδικό τουρισμό να μπαίνει σε πρώτο κάδρο στην κεντρική διοίκηση”.

ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Ο ίδιος τονίζει ότι όλα αυτά τα χρόνια γινόταν μια συνεχή προσπάθεια ώστε να εξηγήσουν οι άνθρωποι του τουρισμού στην κεντρική εξουσία το πόσο συνεισφέρει και πόσο σπουδαίος είναι για κάποιους προορισμούς ο οδικός τουρισμός “αλλά πραγματικά ήταν αδύνατο να το κατανοήσουν καθώς δεν υπήρχαν καταγραφές.

Δεν ήταν πάρα πολύ σημαντικό το ποσοστό της αποτύπωσης και έτσι οι επισκέψεις σε Σερβία, Ουκρανία απλά δεν ήταν στο επίκεντρο. Έτσι είχαμε μια σειρά από προβλήματα που επίσης έπρεπε να δούμε όπως τα προβλήματα και την εικόνα που επικρατείς τις πύλες εισόδου και θα πρέπει να θυμηθούν όλοι και να γίνουν ενέργειες ώστε να γίνουν ευρωπαϊκές πύλες εισόδου ώστε να πάψει η εικόνα του σήμερα”

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Ο ίδιος εκτιμά ότι όλοι είναι έτοιμοι. “Στην Θάσο είμαστε στην τελική ευθεία και κάνουν τα τελευταία βήματα. Απλά τα προηγούμενα 2 χρόνια ήταν δύσκολα, όλοι ήταν προβληματισμένοι και δεν ήξεραν αν πρέπει να κάνουν βήματα προόδου, οι τελευταίες ημέρες όμως τους έδωσαν το έναυσμα για να προχωρήσουν . Όσο για τις ημέρες του Πάσχα, είχαμε καταλύματα με καλές πληρότητες και άλλα όχι τόσο. Αλλά το προσπάθησαν και από εδώ και πέρα όλοι είναι έτοιμοι θα λειτουργήσουν.

Όσο για την έλλειψη σε προσωπικό αυτό συνεχίζει να υπάρχει ως πρόβλημα. Νομίζω ότι φέτος θα πέσει πολύ προσωπική δουλειά. Αλλά ας υπάρχει δουλειά και δεν πειράζει” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΑπόστολος Βαγενάς: Στην τελική ευθεία η φετινή σχολική χρονιά, το κλείσιμο με τις εξετάσεις
Επόμενο άρθροΜε Stavento η Λευκή Νύχτα στην Ελευθερούπολη